Γαλάζιες κόντρες και για τις δημοσκοπήσεις

Γαλάζιες κόντρες και για τις δημοσκοπήσεις
Eurokinissi

Μάχη σε όλα τα μέτωπα δίνουν οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ 13 ημέρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης, βάζοντας στο φουλ τις μηχανές προκειμένου να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ερείσματα στην γαλάζια βάση.

Πρωταγωνιστικό ρόλο ωστόσο - ακόμα και μετά το φιάσκο της 20ής Νοεμβρίου - έχει η μετωπική αντιπαράθεση και οι προσωπικές αντεγκλήσεις με ανταλλαγή κατηγοριών από τις ευθύνες για το αλαλούμ με την εκλογική διαδικασία, μέχρι και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.

Ειδικότερα, με αφορμή και τις τελευταίες δυο δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, να προηγείται του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ξεκίνησε ένας νέος πόλεμος με τους άλλους υποψήφιους να εξαπολύουν δηλητηριώδη βέλη και - μέσω κυρίως των εκπροσώπων τους - να αφήνουν αιχμές ακόμα και για κατασκευασμένα ή καθοδηγούμενα αποτελέσματα προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ρεύμα υπεροχής του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Μόλις χθες ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, Θόδωρος Αμπατζόγλου, ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε λόγο για αναξιόπιστες, αντιεπιστημονικές δημοσκοπήσεις που υπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες, σημειώνοντας μάλιστα ότι παραβαίνουν των κώδικα αξιοπιστίας των δημοσκοπήσεων.

Αλλά δεν ήταν μόνον αυτός! Στο ίδιο πνεύμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για αναξιόπιστα ευρήματα ιδιαίτερα όταν προέρχονται από εταιρείες που δεν είναι γνωστές, από τη στιγμή μάλιστα - όπως τονίζει - ότι οι σοβαρές εταιρείες έχουν αρνηθεί να κάνουν δημοσκοπήσεις ενόψει των γαλάζιων εκλογών.

Για αναξιόπιστα στοιχεία μιλάει και ο Άδωνις Γεωργιάδης υπενθυμίζοντας με νόημα ότι συγκεκριμένη εταιρία που κάνει μετρήσεις για τα εσωκομματικά της ΝΔ τους τελευταίους δυο μήνες «επιμένει» να δίνει τα ίδια ακριβώς ποσοστά υπέρ του βορειοελλαδίτη υποψηφίου αρχηγού...

Δημοφιλή