Ενισχύεται η ομάδα των οικονομικών εισαγγελέων που θα διερευνήσουν τις νέες λίστες μεγαλοκαταθετών

Ενισχύεται η ομάδα των οικονομικών εισαγγελέων που θα διερευνήσουν τις «λίστες Μπόργιανς»
Eurokinissi

Ενισχύεται το «team» των οικονομικών εισαγγελέων, προκειμένου να διερευνηθούν το συντομότερο δυνατόν οι νέες λίστες μεγαλοκαταθετών, που εστάλησαν από τη Γερμανία (Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία), γνωστές ως λίστες Μπόργιανς.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου διορίστηκαν ως επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς οι εισαγγελείς πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστος Ντζούρας, οι οποίοι υπηρετούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Στους δύο εισαγγελείς ανατέθηκε, με απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, να διενεργήσουν την προκαταρκτική έρευνα, για τις δύο νέες λίστες, με μεγαλοκαταταθέτες του εξωτερικού.

Να σημειωθεί ότι, η κ. Τουλουπάκη, η οποία υπηρετεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών περίπου 16 χρόνια και έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις, όπως τα σκάνδαλα της Siemens - ΟΤΕ, τα οπλικά συστήματα ΤΟRΜ1, μετείχε στο κλιμάκιο των εισαγγελέων, που πρόσφατα πήρε την κατάθεση Φαλτσιανί στο Παρίσι.

Στην ίδια αποστολή μετείχε και ο κ. Ντζούρας, ο οποίος έχει χειριστεί δικογραφίες οικονομικού και ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Δημοφιλή