Συναγερμός στην Κάλυμνο. Προσήχθη διακινητής με φωτογραφίες του ISIS

Συναγερμός στην Κάλυμνο. Προσήχθη διακινητής με φωτογραφίες του ISIS
Eurokinissi

Συναγερμός σήμανε στις λιμενικές και αστυνομικές Αρχές στην Κάλυμνο ύστερα από τον εντοπισμό ατόμου που προσήχθη ως ύποπτος για διακίνηση παράνομων μεταναστών και είχε στην κατοχή του φωτογραφικό υλικό με σύμβολα και μαχητές του ISIS.

Πρόκειται για αλλοδαπό που παρακολουθούνταν από την Ασφάλεια του Λιμενικού. Σε σωματικό έλεγχο που του έγινε βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο αποθηκευμένες φωτογραφίες που έγιναν αιτία για να ενημερωθεί το τοπικό κλιμάκιο της ΕΥΠ.

Αρμόδιες πηγές τονίζουν ότι από μόνες τους οι φωτογραφίες δεν στοιχειοθετούν κατηγορίες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πρόκειται για μία σοβαρή υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την ανάκριση του υπόπτου δημιουργήθηκε πρόβλημα στη μετάφραση και έτσι κλήθηκε στην Κάλυμνο αραβόφωνος διερμηνέας. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος που έδωσε εντολή για εξονυχιστικό έλεγχο του κινητού τηλεφώνου του υπόπτου προκειμένου να εντοπιστούν όλες οι κλήσεις που είχε κάνει στο παρελθόν και τα μηνύματά του. Έτσι, θα εξακριβωθεί αν είχε επικοινωνία με τζιχαντιστές ή όχι.

Δημοφιλή