Υπάρχει ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή που προβλέπει πόσο ευτυχισμένοι είστε στη σχέση σας

Υπάρχει ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή που προβλέπει πόσο ευτυχισμένοι είστε μέσα στη σχέση σας, μετρώντας τον τόνο της φωνής σας.

Όπως αναφέρεται στην Independent, ερευνητές από το USC Viterbi School of Engineering στην Καλιφόρνια και το Πανεπιστήμιο της Γιούτα έχουν αναπτύξει έναν αλγόριθμο ο οποίος μετρά την ένταση και το ύφος της φωνής του ζευγαριού καθώς μιλάει ο ένας στον άλλον προκειμένου να καθορίσει πόσο χαρούμενοι είναι.

Για την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of Interspeech, οι επιστήμονες ηχογράφησαν τις συζητήσεις ανάμεσα σε 100 ζευγάρια κατά τη διάρκεια της θεραπείας ζεύγους για διάστημα δύο ετών. Στη συνέχεια παρακολούθησαν την κατάσταση του γάμου τους για 5 ακόμα χρόνια.

Έτσι, βρήκαν έναν αλγόριθμο που μπορεί να προβλέψει σοβαρά προβλήματα μέσα στον γάμο με ακρίβεια 79%, δηλαδή μεγαλύτερη από τους συμβούλους γάμου που έκαναν τις θεραπευτικές συνεδρίες.

Ο Δρ. Shrikanth Narayana, που ήταν και ο κύριος ερευνητής ανέφερε: «αυτό που θα πείτε δεν είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία, αλλά και το πως θα το πείτε. Η έρευνά μας, επιβεβαιώνει ότι σχετίζεται εξίσου με την σχέση του ζευγαριού».

Επιπλέον ανέφερε ότι μελέτησαν την επίδραση αυτού του έλεγε ο ένας στα συναισθήματα του άλλου.