Μπαλτάς: Η τάση είναι να μην διεκδικήσουμε νομικά τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, αλλά κερδίζουμε έδαφος

Μπαλτάς: Η τάση είναι να μην διεκδικήσουμε νομικά τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, αλλά κερδίζουμε έδαφος

Η τάση που επικρατεί αυτή τη στιγμή όσον αφορά στη διεκδίκηση των Μαρμάρων/ Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο είναι να «μην προχωρήσουμε σε νομική διεκδίκηση, κυρίως γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το αντίστοιχο δικαστήριο. Και αν χάσουμε το δικαστήριο, τα πράγματα δυσκολεύουν» δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς

«Η νομική διεκδίκηση όσο προχώρησε με τη κ. Κλούνεϊ έχει ολοκληρώσει το έργο της ,έχει πληρωθεί ο αντίστοιχος οίκος, είμαστε νομικά εντάξει ως προς το νομικό γραφείο» είπε ο κ. Μπαλτάς.

Ωστόσο, είπε, και για λόγους που έχουν κάνουν με τη Συρία αλλά και για λόγους ενός «κλίματος που δημιουργείται ευρύτερα διεθνώς», η «ας το πούμε κατάσταση πνευμάτων και στη Βρετανία σε σχέση με τα μάρμαρα είναι αυξημένη, δηλαδή έχουμε σιγά σιγά και με τη δουλειά που κάνει η επιτροπή πολύ περισσότερους φίλους για την επιστροφή απ΄ ότι είχαμε προηγουμένως». Όπως υποστήριξε, βοηθά το ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να βλέπει το Μουσείο της Ακρόπολης, και «πόσο άξιοι είμαστε να υποδεχτούμε τα Μάρμαρα. Αυτό αυξάνει την πίεση στο Βρετανικό Μουσείο προς την κατεύθυνση της επιστροφής» σημείωσε, συμπληρώνοντας όμως ότι «αντιστέκεται σθεναρότατα και έμαθα πρόσφατα ότι από έναν φίλο ότι μοίραζαν φυλλάδια γιατί τα Ελγίνεια πρέπει να μείνουν στο Βρετανικό μουσείο. Είναι η έννοια της άμυνας».

Δημοφιλή