Ληστές της συμφοράς. Είχαν πλαστικά όπλα, ήταν καταχρεωμένοι λόγω...Kino και απειλούσαν με σημείωμα

Ληστές της συμφοράς. Είχαν πλαστικά όπλα, ήταν καταχρεωμένοι λόγω...Kino και απειλούσαν με σημείωμα
Curtis Gregory Perry/Flickr

Το διαβόητο ζευγάρι ληστών που «χτυπούσε» τράπεζες απειλώντας τους υπαλλήλους με… σημειώματα συνελήφθη από την Αστυνομία στα Βριλήσσια.

Ο ένας από τους δύο δηλώνει κομμωτής και είναι εθισμένος στα ναρκωτικά. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι λήστευε τράπεζες με ψεύτικο πιστόλι και απειλούσε με σημείωμα. Ο συνεργός του είναι δημοτικός υπάλληλος και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είναι εθισμένος στο τζόγο.

«Έχω χειροβομβίδα, δώσε μου τα λεφτά», έγραφε το σημείωμα που άφηνε στους ταμίες των τραπεζών ο 48χρονος «κομμωτής». Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας, μετά από μία ακόμη προσπάθειά του σε τράπεζα στα Βριλήσσια. Μαζί του συνελήφθη και η νεαρή φίλη του, που τον περίμενε στο αυτοκίνητο.

Από την έρευνα των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι έχει διαπράξει έξι ληστείες τραπεζών και μία απόπειρα, σε Μεταμόρφωση, Γέρακα, Βριλήσσια, Μελίσσια, Ν. Φιλαδέλφεια, Πεύκη και Καλύβια. Αποκόμισε συνολικά, περίπου 35.000 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση συνελήφθη ένας 49χρονος δημοτικός υπάλληλος δήμου των δυτικών προαστίων, ο οποίος συνελήφθη μετά από ληστεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην οδό Εθν. Μακαρίου στο Περιστέρι. Μπήκε λίγο μετά τις 14:00, έχοντας ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Πλησίασε ένα από τα ταμεία και άφησε στην υπάλληλο το παρακάτω ανορθόγραφο σημείωμα: «ΛΗΣΤΗΑ ΜΗ ΦΟΝΑΞΕΙΣ ΒΑΛΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΣΑΝΤΑΚΗ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΗ ΚΑΝΗΣ ΤΙΠΟΤΑ».

Την ώρα που του έδινε περίπου 6.000 ευρώ από το ταμείο, ειδοποίησε τη διευθύντρια και εκείνη πάτησε το μπουτόν σιωπηλού συναγερμού, ενώ ακολούθησε τον δράστη. Τον υπέδειξε στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έφθασαν εκεί και εκείνοι τον ακινητοποίησαν τη στιγμή που επιχειρούσε να διαφύγει με μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του. Στην κατοχή του βρέθηκαν τα χρήματα, το… σημείωμα, ένα τσαντάκι μέσης, μία κουκούλα και ένα μαχαίρι.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι στις 26 Νοεμβρίου 2012 είχε κάνει το ίδιο σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Πέτρου Ράλλη στη Νίκαια. Με την απειλή σημειώματος είχε αρπάξει περίπου 4.000 ευρώ. Κάτι αντίστοιχο επιχείρησε να κάνει και στις 3 Ιουλίου 2014 σε τράπεζα και πάλι στη Νίκαια, ωστόσο η ταμίας είχε φοβηθεί και πάτησε τον συναγερμό, με αποτέλεσμα να φύγει άπραγος παίρνοντας μαζί του το «όπλο»-σημείωμα.

Ο 49χρονος κατά την απολογία του ομολόγησε τη συμμετοχή του στις συγκεκριμένες ληστείες και την απόπειρα, εξηγώντας πως οδηγήθηκε σε αυτά λόγω οικονομικών οφειλών που ανέκυψαν από το πάθος του για το τυχερό παιχνίδι Kino!

Δημοφιλή