Σύσκεψη Παπαγγελόπουλου με στελέχη των μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου των υπουργείων

Σύσκεψη Παπαγγελόπουλου με στελέχη των μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου των υπουργείων
eurokinissi

Σύσκεψη με στελέχη των μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου των υπουργείων είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, κ. Γιώργος Βασιλειάδης, καθώς και στελέχη της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Οι εκπρόσωποι των μονάδων Εσωτερικών Ελέγχου των υπουργείων έθεσαν διοικητικά και νομικά θέματα, ενώ στάθηκαν στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε για λύσεις με την άμεση ανάληψη σχετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών, ενώ έδωσε σαφείς οδηγίες προκειμένου να ενεργοποιηθούν και να συντονιστούν οι μηχανισμοί των μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου των Υπουργείων, με στόχο την αποτελεσματική πάταξη της διαφθοράς.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεσμεύτηκε επίσης ότι, θα παρασχεθεί η απαραίτητη πολιτική κάλυψη για την προστασία των υπαλλήλων των μονάδων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, και ότι, θα ληφθούν μέτρα για να εμπεδωθεί η πρακτική του εσωτερικού ελέγχου σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης και τα στελέχη της.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος υπογράμμισε επίσης την σπουδαιότητα και την βαρύτητα, που δίνει η κυβέρνηση, καθώς και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στο ρόλο και το έργο των μονάδων εσωτερικού ελέγχου, σημειώνοντας ότι αποτελούν βασικούς σύμμαχους και συνεργάτες στη μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Δημοφιλή