Η Judit Neurink θα είναι μία από τους ομιλητές του TEDxAthens 2016

Η Judit Neurink θα είναι μία από τους ομιλητές του TEDxAthens 2016
Adam Mirani

Με κεντρικό θέμα τις «Αφετηρίες / Origins», το TEDxAthens φέτος θα μας ταξιδέψει σε διαφορετικά σημεία εκκίνησης και θα μας υπενθυμίσει τις «ρίζες» μας. Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος θα αγγίξει θέματα της επικαιρότητας και θα παραθέσει διαφορετικές προσεγγίσεις σε γεγονότα και καταστάσεις που αφορούν το κοινό τόσο συνολικά όσο και ατομικά, αγγίζοντας από προσωπικές στιγμές έως και επαγγελματικές πορείες, σχεδιάζοντας, ωστόσο, πάντα με αισιοδοξία τους δρόμους του αύριο.

Στη σκηνή του φετινού TEDxAthens το «παρών» θα δώσουν, όπως κάθε χρόνο, σπουδαίοι ομιλητές, οι οποίοι είτε με τις ιδέες τους και τα οράματά τους είτε με τα επιτεύγματά τους, θα εμπνεύσουν, θα προβληματίσουν και θα μας βοηθήσουν να ανατρέξουμε στις δικές μας «Αφετηρίες».

Μία από τους ομιλητές αυτούς θα είναι και η Judit Neurink, δημοσιογράφος & συγγραφέας με εξειδίκευση στη Μέση Ανατολή.

Η Judit Neurink (1957) είναι Ολλανδή δημοσιογράφος και συγγραφέας, με εξειδίκευση στη Μέση Ανατολή. Ζει και εργάζεται στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν τα τελευταία οκτώ χρόνια. Στην περιοχή αυτή είχε στήσει ένα κέντρο τύπου όπου εκπαίδευε δημοσιογράφους και δίδασκε σε πολιτικούς και αστυνομία πώς να συνεργάζονται με τα μέσα ενημέρωσης. Μετά την αποχώρησή της από το κέντρο, άρχισε να εργάζεται για εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της Δανίας και του Βελγίου, καθώς και για διεθνή μέσα. Έχει γράψει έξι βιβλία που σχετίζονται όλα με τη Μέση Ανατολή, μεταξύ των οποίων ένα μυθιστόρημα για τους Εβραίους του Κουρδιστάν και τα πιο πρόσφατα που εστιάζουν στην ισλαμική ομάδα ISIS. Το τελευταίο βιβλίο της, "The women of the Caliphate" δίνει μια εικόνα από τη ζωή των γυναικών σε περιοχές που ελέγχονται από τον ISIS, είτε είναι θύματα είτε γυναίκες που παντρεύτηκαν μέλη ή που στρατολογήθηκαν από τον ISIS. Ζει με τις δύο Σιαμέζες γάτες της στην πρωτεύουσα της περιοχής του Κουρδιστάν, Αρμπίλ.

Και φέτος το TEDxAthens θα συνεχίσει τη διάθεση εισιτηρίων αποκλειστικά με σειρά προτεραιότητας (first-come, first-served basis), από τις 3 Δεκεμβρίου. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο φετινό TEDxAthens 2016 μπορούν να επισκεφθούν το http://2016.tedxathens.com/ για να αγοράσουν το εισιτήριο τους συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.

Φωτογραφία: Adam Mirani