Τα κινηματογραφικά μιούζικαλ που αγαπήσαμε

Τα κινηματογραφικά μιούζικαλ που αγαπήσαμε
youtube

Ο Δεκέμβριος είναι κατά κύριο λόγος ένας μήνας εορταστικός! Με τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, τι καλύτερο από τα αγαπημένα μας μιούζικαλ που μπορούν να μας βάλουν εύκολα και γρήγορα στο κλίμα. Χορός, τραγούδι και λάμψη, μπορείτε να τα βρείτε όλα

West Side Story

Η ταινία, παραγωγής 1961, βασίστηκε στο ομώνυμο μιούζικαλ που ανέβηκε το 1957 στο Μπρόντγουεϊ και είναι εμπνευσμένο από το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Η ταινία, που παρουσιάζει την ιστορία δύο συμμοριών στη Νέα Υόρκη, κέρδισε κοινό και κριτικούς, έγινε η δεύτερη εμπορικότερη της χρονιάς στις Η.Π.Α., έλαβε 11 υποψηφιότητες και απέσπασε 10 βραβεία Όσκαρ μεταξύ των οποίων και Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Chicago

Το Chicago ανέβηκε για πρώτη φορά το 1975 στο Broadway και συμπλήρωσε 936 παραστάσεις. Το 2002 έγινε ταινία σε σκηνοθεσία και χορογραφίες Rob Marsall. Κέρδισε 6 βραβεία Όσκαρ ανάμεσα σε αυτά και το Όσκαρ καλύτερου μιούζικαλ που μέχρι τότε ανήκε στο «Oliver» από το 1969. Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν η Catherine Zeta-Jones, η Renée Zellweger, ο Richard Gere και η Queen Latifah.

Moulin Rouge

Το αισθηματικό μιούζικαλ Moulin Rouge δημιουργήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον Μπαζ Λούρμαν και προβλήθηκε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2001. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Παρίσι το 1899. Ο Christian ειναι ποιητής που πιστεύει στην ελευθερία, στην αλήθεια, στην ομορφιά και στον έρωτα. Γεγονός είναι όμως ότι δεν έχει γνωρίσει ως τώρα τον έρωτα, αλλά τον γνωρίζει για πρώτη φορά στο πρόσωπο της Satin. Από εκεί και πέρα τα πράγματα περιπλέκονται αφού η Satin είναι άρρωστη και θα σκοτώσει οποιονδήποτε βρεθεί στον δρόμο της. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν η Nicole Kidman και ο Ewan McGregor.

The Sound of Music

Ίσως και ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή μιούζικαλ της ιστορίας. την Αυστρία του 1930, η Μαρία (Τζούλι Άντριους), μια νεαρή και γεμάτη ζωντάνια κοπέλα αναλαμβάνει την θέση της γκουβερνάντας για τα 7 άτακτα παιδιά ενός πλοίαρχου. Ακολουθεί πολύ τραγούδι, περιπέτειες και ένας μεγάλος έρωτας. Η ταινία βραβεύτηκε με 5 βραβεία Όσκαρ μεταξύ των οποίων και με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας κι έσπασε το ρεκόρ εισπράξεων που κατείχε από το 1939 η ταινία Όσα Παίρνει ο Άνεμος.

Billy Elliot

Ο 11χρονος Billy Elliot αγαπά τον χορό και φιλοδοξεί να γίνει επαγγελματίας χορευτής μπαλέτου, αλλά η οικογένειά του, που είναι μία οικογένεια χαμηλής τάξης, δεν υποστηρίζει το όνειρό του. Ο χαρισματικός νεαρός, όμως, καταφέρνει να πείσει τους πάντες για το ταλέντο του, μαζί και τον χήρο πατέρα του, και καταφέρνει όχι μόνο να ξεχωρίσει αλλά και να φοιτήσει στην Βασιλική Σχολή Μπαλέτου στο Λονδίνο. Η ταινία, που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2000, έγινε μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία, απέσπασε αρκετά βραβεία και υποψηφιότητες και το 2005 ανέβηκε στο θέατρο με τη μορφή μιούζικαλ.

Αυτά και πολλά ακόμα μιούζικαλ μπορείτε να απολαμβάνετε κάθε Τρίτη στις 22.00, για όλο τον Δεκέμβριο, στο OTE CINEMA 2.

Δημοφιλή