Τι διαφορετικό κάνουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση;

Τι διαφορετικό κάνουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση;
Rock climbing in a dramatic setting
Vernon Wiley via Getty Images
Rock climbing in a dramatic setting

Είναι μερικοί άνθρωποι που «το έχουν». Μπαίνουν στο δωμάτιο και μπορείς να καταλάβεις ότι νιώθουν σίγουροι για τον εαυτό τους και εκπέμπουν αυτοπεποίθηση. Κανείς, όμως, δεν γεννήθηκε με το γονίδιο της αυτοπεποίθησης και τα καλά νέα είναι ότι όλοι μπορούν να υιοθετήσουν τις καθημερινές συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση. Ορίστε, με ποιον τρόπο λειτουργούν διαφορετικά οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση.

Είναι περισσότερο παραγωγικοί

Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι έχουν αυτοπεποίθηση είναι πιο παραγωγικοί επειδή πραγματοποιούν όσο σκέφτονται χωρίς να φοβούνται ότι θα αποτύχουν.

Η γλώσσα του σώματός τους τους βοηθά να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο τρόπος που προβάλλει κάποιος τον εαυτό του επηρεάζει τον τρόπο που τον βλέπουν οι γύρω του. Η σωστή στάση σώματος, χωρίς καμπούριασμα κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ότι έχουν τη δύναμη στα χέρια τους.

Δεν χρειάζονται συνέχεια επιβεβαίωση

Όλοι έχουν ελαττώματα, ακόμα και εκείνοι που έχουν αυτοπεποίθηση. Η διαφορά είναι ότι αν και αναγνωρίζουν τα ελαττώματά τους, συνεχίζουν τη ζωή τους. Άλλωστε, η αποδοχή είναι ένας σημαντικός παράγοντας για μία πιο χαρούμενη ζωή, αν και λίγοι το καταφέρνουν. Όσοι έχουν αυτοπεποίθηση δεν είναι σούπερ ήρωες, απλά αποδέχονται τις αδυναμίες τους.

Επιδιώκουν την επιτυχία

Το «όχι» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των ανθρώπων που είναι γεμάτοι σιγουριά, ειδικά όταν πρόκειται για την επιτυχία τους. Η αυτοπεποίθηση είναι σημαντικός παράγοντας όταν κάποιος θέλει να επιδιώξει να κάνει καριέρα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Basic and Applied Social Psychology. Όταν κάποιος μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να επιτυγχάνει έναν στόχο είναι πιο πιθανό να τον επιτύχει.

Συμπεριφέρονται σαν να είναι διάσημοι

Έρευνα έδειξε ότι όσοι αναγνωρίζουν κάποια δικά τους χαρακτηριστικά σε διάσημους σταρ που θαυμάζουν είναι πιο πιθανό να επιδιώξουν να γίνουν και καλύτεροι.

Επιμένουν στα πιστεύω τους

Οι σίγουροι άνθρωποι έχουν εμπιστοσύνη στις απόψεις τους, αλλά όχι χωρίς να έχουν ακούσει πρώτα τις απόψεις των άλλων. Όπως εξηγεί η coach Susie Moore, όσοι έχουν αυτοπεποίθηση ακούνε όλες τις πλευρές από μία ιστορία, αλλά τελικά επιλέγουν αυτό που οι ίδιοι θεωρούν καλύτερο.

Δεν φοβούνται την αποτυχία

Όλοι έχουν δυσκολίες και αποτυχίες στη ζωή τους. Αυτό που είναι διαφορετικό σε εκείνους που είναι σίγουροι για τον εαυτό τους είναι ότι καταφέρνουν να συνεχίσουν ακόμα και μετά από μία αποτυχία.

Δεν φοβούνται να έχουν αυτοπεποίθησης

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπεσαι επειδή νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και αυτό κάνουν όσοι έχουν αυτοπεποίθηση. Δεν νιώθουν άβολα ούτε προσποιούνται μέχρι να καταφέρουν κάτι. Άλλωστε, γιατί είναι κακό να νιώθεις αυτοπεποίθηση;

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.