Οι 12 ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες μέσα στις γιορτές

Οι 12 ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες μέσα στις γιορτές
Joy Movie

Για όλους εσάς που αγαπάτε τις σκοτεινές αίθουσες, τις μεγάλες οθόνες και το βουτυράτο ποπ κορν και μάλιστα λίγο παραπάνω κατά τη διάρκεια των εορτών, ιδού όλες οι νέες ταινίες που θα έρθουν στη χώρα μας μέσα στη περίοδο των Χριστουγέννων (μέχρι και τα Θεοφάνια). Έχουμε Hollywood έχουμε και ευρωπαϊκό κινηματογράφο, έχουμε δράμα έχουμε και κωμωδία, έχουμε animation έχουμε και Παπακαλιάτη. Και, φυσικά, έχουμε το 7ο επεισόδιο Star Wars.

Βγάλτε τις (σινεφίλ) ατζέντες σας και αρχίστε να κυκλώνετε.

17/12

Ο Καλόσαυρος (The Good Dinosaur)

Η νέα ταινία της Disney/Pixar «Ο Καλόσαυρος» θέτει το ερώτημα: Τι θα συνέβαινε αν ο αστεροειδής – που άλλαξε για πάντα τη ζωή στη Γη έβγαινε εντελώς εκτός πορείας και δεν έπεφτε ποτέ στον πλανήτη, με αποτέλεσμα οι τεράστιοι δεινόσαυροι να μην εξαφανίζονταν ποτέ; Τα Pixar Animation Studios σας πάνε ένα επικό ταξίδι μέσα στον κόσμο των δεινοσαύρων όπου ένας Απατόσαυρος ο οποίος ακούει στο όνομα Άλρο κάνει έναν απίθανο ανθρώπινο φίλο. Όσο ταξιδεύει μέσα από άγρια και μυστήρια τοπία, ο ‘Αρλο μαθαίνει τη δύναμη της αντιμετώπισης των φόβων του και ανακαλύπτει τις πραγματικές του ικανότητες.

Σκηνοθεσία

Peter Sohn

Ηθοποιοί

Jeffrey Wright, Frances McDormand, Maleah Nipay-Padilla, Ryan Teeple, Jack McGraw

Με Το Κεφάλι Ψηλά (La Tete Haute)

Όταν πρωτογνωρίζουμε τον Μαλόνι είναι 6 ετών και ήδη έχει μπροστά του μια πολυτάραχη ζωή. Μια δικαστής προσπαθεί να διαρκώς να τον σώσει μα στα 18 του φτάνει να κλέβει αυτοκίνητα και να αμφισβητεί κάθε μορφή εξουσίας, καταλήγοντας στο αναμορφωτήριο. Εκεί γνωρίζει μια σύμβουλο που τον βοηθά και μια νεαρή κοπέλα που έλκεται σε αυτόν. Η ταινίας έναρξης των φετινών Καννών από την Εμανουέλ Μπερκό αποτελεί καθηλωτικό πορτρέτο ενός αγοριού από το κοινωνικό περιθώριο, που προσπαθεί να επιβιώσει ενός στενοκέφαλου συστήματος εκπαίδευσης και μόρφωσης, σε αυτό που πολλοί χαρακτήρισαν ως μια πιο σκληρή, Γαλλική απάντηση στο “Boyhood”.

Σκηνοθεσία

Emmanuelle Bercot

Ηθοποιοί

Catherine Deneuve, Benoît Magimel, Sara Forestier, Ludovic Berthillot, Catherine Salée, Rod Paradot

Ένας Άλλος Κόσμος (Worlds Apart)

Μια ερωτική τριλογία με κοινό φινάλε, η οποία ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα του σήμερα. Τρεις ιστορίες αγάπης ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους υπηκόους, η οποία ξεδιπλώνεται σε μια Ελλάδα που αλλάζει ραγδαία. Τρεις γενιές που πολεμούν να αντέξουν μια σκληρή πραγματικότητα, μέσα από έναν δυνατό έρωτα. Διαφορετικές ιστορίες, διαφορετικές γενιές, διαφορετικές οπτικές. Ο παρανομαστής, όμως, κοινός. Η οικονομική κρίση, το εργασιακό, το μεταναστευτικό, ο φασισμός, αλλά και το αιώνιο ερώτημα «ο Έρωτας μπορεί να τα αλλάξει όλα;». Ή πιο απλά, ο καλύτερος Παπακαλιάτης μέχρι σήμερα.

Σκηνοθεσία

Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Ηθοποιοί

J.K.Simmons, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Andrea Osvart, Μαρία Καβογιάννη, Μηνάς Χατζησάββας, Tawfeek Barhom, Νίκη Βακάλη

24/12

Joy

Tέσσερις γενιές μιας οικογένειας ζωντανεύουν σε μια έντονη ιστορία με επίκεντρο την Joy, ένα κορίτσι το οποίο μεταμορφώνεται στην γυναίκα που ιδρύει μια εταιρεία-δυναστεία και εξελίσσεται σε πανίσχυρη ηγέτιδα μητριάρχη. Προδοσία, δόλος, απώλεια της αθωότητας, αλλά και πληγές που αφήνει πίσω της η αγάπη, συνθέτουν το σκηνικό αυτής της έντονα συναισθηματικής και βαθιά ανθρώπινης κωμωδίας που εξερευνά τη διαδικασία ανέλιξης προς την κορυφή της οικογενειακής αλλά και της επαγγελματικής ιεραρχίας, μέσα σε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Μετά τον οσκαρικό «Οδηγό Αισιοδοξίας» και τον βραβευμένο με 3 Χρυσές Σφαίρες «Οδηγό Διαπλοκής», ο David O. Russell επιστρέφει φέτος στις κινηματογραφικές αίθουσες με τους αγαπημένους του πρωταγωνιστές Jennifer Lawrence και Bradley Cooper πάντα στο πλευρό του.

Σκηνοθεσία

David O. Russell

Ηθοποιοί

Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Robert De Niro, Elisabeth Röhm, Édgar Ramírez, Dascha Polanco

Point Break

Οι παλμοί ανεβαίνουν και η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο σε αυτή την περιπέτεια δράσης με πρωταγωνιστή έναν νεαρό πράκτορα του FBI, τον Τζόνι Γιούτα, ο οποίος εισχωρεί σε μια δυναμική ομάδα αθλητών που επιδιώκουν την περιπέτεια και τη συγκίνηση, υπό την ηγεσία του χαρισματικού Μπόντι. Οι υποψίες πέφτουν πάνω τους για μια σειρά εγκλημάτων που διεξάγονται με ιδιαίτερα περίεργους τρόπους. Ζώντας υπό διαρκή κίνδυνο ως μυστικός πράκτορας, ο Γιούτα προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι οι αρχιτέκτονες των ασύλληπτων αυτών εγκλημάτων.

Σκηνοθεσία

Ericson Core

Ηθοποιοί

Teresa Palmer, Luke Bracey, Édgar Ramírez, Ray Winstone, Tobias Santelmann, Max Thieriot

Οι Σουφραζέτες (Suffragette)

Η υπόθεση της ταινίας μας ταξιδεύει στην Αγγλία των αρχών του 20ου αιώνα όπου γίνονται τα πρώτα βήματα του φεμινιστικού κινήματος, με τις εργαζόμενες γυναίκες να βλέπουν τις ειρηνικές τους διαμαρτυρίες να μην φέρνουν καμία αλλαγή. Τότε, η ριζοσπαστικοποίηση του αγώνα γίνεται μονόδρομος στην προσπάθειά τους για ισοτιμία, ρισκάροντας τα πάντα στη ζωή τους.

Σκηνοθεσία

Sarah Gavron

Ηθοποιοί

Meryl Streep, Carey Mulligan, Anne-Marie Duff, Helena Bonham Carter, Ben Whishaw, Geoff Bell

Star Wars Επεισόδιο 7: Η Δύναμη Ξυπνά (Star Wars Episode 7: The Force Awakens)

Πραγματικά αυτή η ταινία δεν χρειάζεται περιγραφή.

(Δείτε εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.)

31/12

Ο Μικρός Πρίγκιπας (The Little Prince)

Το αγαπημένο μυθιστόρημα μικρών και μεγάλων έρχεται στην μεγάλη οθόνη με την μορφή animation από τον Mark Osborne, γνωστό από την σκηνοθεσία του Kung Fu Panda. Η ιστορία γνωστή. Ο μικρός πρίγκιπας προσγειώνεται στην έρημο και γνωρίζει τον αφηγητή της ιστορίας, στον οποίο περιγράφει τις περιπέτειες του με ανθρώπους ματαιόδοξους αλλά και κάποιους άλλους πιο ανθρώπινους. Ωστόσο η ταινία του Osborne ασχολείται με την εκδοχή του Μικρού πρίγκιπα που ξέρουμε μόνο στο πρώτο της μέρος, ενώ όλη η ιστορία την διηγείται μεν στους θεατές ο γνωστός αεροπόρος αφηγητής, όμως εκείνος είναι πλέον γέρος, θυμάται όσο τίποτα την ιστορία του μικρού πρίγκιπα και την διηγείται σε ένα μικρό κοριτσάκι που έχει μετακομίσει στο δίπλα σπίτι.

Σκηνοθεσία

Mark Osborne

Ηθοποιοί

Benicio Del Toro, James Franco, Jeff Bridges, Mackenzie Foy, Marion Cotillard, Paul Giamatti, Rachel McAdams, Ricky Gervais, Riley Osborne

Η Μητέρα μου (Mia Madre)

Το «Η Μητέρα μου», ακολουθεί τη ζωή της Μαργαρίτας, μιας σκηνοθέτιδος που γυρίζει μια ταινία με τον διάσημο Αμερικανό ηθοποιό Μπάρι Χάγκινς. Ωστόσο μακριά από τα φώτα, η Μαργαρίτα προσπαθεί να βάλη σε τάξη την σκόρπια της ζωή, αντιμετωπίζοντας την άρρωστη μητέρα της και τις ιδιοτροπίες της έφηβης κόρης της.

Σκηνοθεσία

Nanni Moretti

Ηθοποιοί

Margherita Buy, John Turturro, Giulia Lazzarini, Nanni Moretti, Beatrice Mancini

Στην Καρδιά της Θάλασσας (In the Heart of the Sea)

Το χειμώνα του 1820, το φαλαινοθηρικό της Νέας Αγγλίας, Έσεξ, δέχτηκε επίθεση από κάτι που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει: μια φάλαινα τεραστίων διαστάσεων και δύναμης, με μια σχεδόν ανθρώπινη αίσθηση εκδίκησης. Η αληθινή, ανθρώπινη τραγωδία θα ενέπνεε τον Χέρμαν Μέλβιλ να γράψει το αριστούργημα του, «Μόμπι Ντικ». Το βιβλίο όμως, θα διηγούνταν τη μισή μόνο ιστορία.

Η ταινία «In the Heart of the Sea» θα μας αποκαλύψει την οδυνηρή κατάληξη αυτής της συνάντησης, καθώς το πλήρωμα του πλοίου που καταφέρνει να επιβιώσει, θα φτάσει στα άκρα και θα κάνει το ακατόρθωτο, προκειμένου να μείνει ζωντανό. Έχοντας να αντιμετωπίσουν ισχυρούς ανέμους, ασιτία, πανικό και απελπισία, οι άνδρες θα φτάσουν να αμφισβητήσουν ακόμη και τις βαθύτερες αντιλήψεις τους, από την αξία της ζωής τους μέχρι την ηθική της δουλειάς τους, την ώρα που ο καπετάνιος τους, αναζητά το δρόμο για τη σωτηρία τους και ο πρώτος ύπαρχος του, θέλει να κυνηγήσει και να σκοτώσει την φάλαινα.

Σκηνοθεσία

Ron Howard

Ηθοποιοί

Chris Hemsworth, Benjamin Walker, Cillian Murphy, Brendan Gleeson, Ben Whishaw, Michelle Fairley, Tom Holland

Brooklyn

Βασισμένη στο βραβευμένο best-seller του Κολμ Τόιμπιν, η ταινία διηγείται την περιπέτεια μιας Ιρλανδής μετανάστριας, τη δεκαετία του '50, που από το απομονωμένο χωριό της στη νοτιοανατολική Ιρλανδία, ξεκινά μια νέα ζωή στο Μπρούκλιν.

Σκηνοθεσία

John Crowley

Ηθοποιοί

Saoirse Ronan, Emory Cohen, Domhnall Gleeson, Jim Broadbent, Barbara Drennan

7/1

Οι Μισητοί 8 (The Hateful 8)

Η όγδοη κινηματογραφική ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο είναι μια ιστορία που περιγράφει την Αμερική, λίγα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο τον 19ο αιώνα και ακολουθεί τον κυνηγό επικηρυγμένων κεφαλών John «The Hangman» Ruth (Kurt Russell) και την φυγά Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) ενώ διασχίζουν το Wyoming με μια άμαξα. Φτάνοντας στην πόλη Red Rock, όπου ο Ruth θα παραδώσει την Domergue στη δικαιοσύνη, συναντούν τον Συνταγματάρχη Marquis Warren (Samuel L. Jackson) έναν αφρό-αμερικάνο πρώην στρατιώτη που έγινε κυνηγός επικηρυγμένων, και τον Chris Mannix (Walton Goggins), έναν Νότιο αποστάτη που ισχυρίζεται πως είναι ο νέος σερίφης της πόλης. Η έντονη κακοκαιρία τους αναγκάζει να αναζητήσουν καταφύγιο σε ένα μαγαζί με είδη ραπτικής, όπου θα συναντήσουν άλλους τέσσερις αγνώστους (τον Tim Roth, τον Michael Madsen, τον Bruce Dern και τον Demian Bichir), μαζί με τους οποίους θα συμπληρώσουν τους «Απεχθείς Οχτώ» του τίτλου.

Σκηνοθεσία

Quentin Tarantino

Ηθοποιοί

Channing Tatum, Samuel L. Jackson, Jennifer Jason Leigh, Kurt Russell, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern, Demian Bichir

Δημοφιλή