ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/12/2015 08:50 EET | Updated 12/12/2015 08:51 EET

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις πριν τις εκλογές στη ΝΔ. Δεν αποσύρει τη στήριξή του στον Μεϊμαράκη ο Καραμανλής

Eurokinissi/ Photo αρχείου

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις στα στρατόπεδα των υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας καθώς έχει απομείνει μόλις μια εβδομάδα για τη διεξαγωγή των εκλογών στη ΝΔ (20 Δεκεμβρίου).

Σε αυτό το πλαίσιο πολλές είναι οι φήμες που κυκλοφορούν αναφορικά με τον κάθε υποψήφιο ή γενικότερα με την πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μια από αυτές τις φήμες αφορούσε τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τη σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό και επικεφαλής της παράταξης κ. Κώστα Καραμανλή.

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούσαν ήθελαν τον κ. Καραμανλή να αποσύρει τη στήριξή του προς την υποψηφιότητά του κ. Μεϊμαράκη, εκφράζοντας τη διαφωνία του με ορισμένους από τους χειρισμούς του και να μεταθέτει την στήριξή του σε έναν από τους άλλους υποψήφιους.

Ωστόσο ρεπορτάζ του Mega το βράδυ της Παρασκευής,έρχεται να διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες καθώς κύκλοι του πρώην επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν πως ο κ. Καραμανλής εξακολουθεί να εκτιμά ότι η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη είναι εκείνη που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης την επόμενη ημέρα, επισημαίνοντας παράλληλα πως τη θέση αυτή ο πρώην πρωθυπουργός την μοιράζεται με πολλούς συνομιλητές του.

Μάλιστα το Mega ανέφερε επικαλούμενο «απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες» ανέφερε πως η στήριξη του Κώστα Καραμανλή στην υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη παραμένει «απεριόριστη και αμέριστη».

παραμένει

Επίσης το Mega αναφέρθηκε και σε ένα διάλογο που είχαν στους διαδρόμους της Βουλής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε αυτόν ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να δήλωσε στον δεύτερο πως θεωρεί την υποψηφιότητά του ως την πιο σοβαρή προσθέτοντας μάλιστα πως έχει «ισχυρά πολιτικά επιχειρήματα».

Σημειώνεται ότι ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά σταθερά υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση, ενώ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μουζάλα επικρίνοντας την κυβέρνηση για έλλειψη εθνικού σχεδιασμού για τους μετανάστες, ενώ με δηλώσεις του σε ραδιόφωνο της Καβάλας είπε πως «η χώρα είναι ακυβέρνητο καράβι μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές» προσθέτοντας πως «η εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτή την κυβέρνηση έχει εξανεμιστεί και η ΝΔ μπορεί να είναι το μόνο αποκούμπι των παραγωγικών δυνάμεων της Ελλάδας που θέλει να δημιουργήσει και απεχθάνεται τον λαϊκισμό».

Την εκτίμηση ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ μπορεί να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο έκανε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που μίλησε στο Μega, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε επικίνδυνη.

Δραστήριος και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος χθες Παρασκευή επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου και συνομίλησε με τους τέσσερις δημάρχους που αντιδρούν στη δημιουργία προσφυγικού καταυλισμού στην περιοχή, δηλώνοντας τη συμφωνία του με το αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης να μην γίνει το Ελληνικό Ειδομένη.