Αμερικανός λαθρέμπορος όπλων: «Είμαι σοβαρός επιχειρηματίας που συνεργάζεται επίσημα με κράτη»

Αμερικανός λαθρέμπορος όπλων: «Είμαι σοβαρός επιχειρηματίας που συνεργάζεται επίσημα με κράτη»
eurokinissi

Αρνείται κατηγορηματικά ότι είναι ο μεγαλύτερος λαθρέμπορος όπλων παγκοσμίως ο 49χρονος Αμερικανός Rami Ghanem, ο οποίος συνελήφθη στον Ασπρόπυργο γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τις αμερικανικές Αρχές.

Ο 49χρονος εμφανίζεται πρόθυμος να δώσει απολογία στις αμερικανικές αρχές και γι αυτό προτίμησε να μην το κάνει εδώ στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής, καθώς κάτι τέτοιο θα «δέσμευε» τον ίδιο και τους αμερικανούς εισαγγελείς.

Ο κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο όπλων και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες, ουσιαστικά προτιμά να μπει σε μία απευθείας «διαπραγμάτευση» με τους αμερικανούς αξιωματούχους, ενώ θα έχει χρόνο να προετοιμάσει την στάση και νομική υποστήριξή του.

«Κάνω νόμιμες συμβάσεις προμήθειας οπλισμού και στρατιωτικού εξοπλισμού με επίσημα κράτη. Δεν έχω εμπλακεί σε παράνομες αγοραπωλησίες λαθραίων όπλων», φέρεται να υποστήριξε ο 49χρονος προσερχόμενος στο γραφείο του Ειδικού Ανακριτή.

Οι αμερικανικές αρχές στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής, πέρα από την έκδοσή του είχαν ζητήσει συγκεκριμένες προανακριτικές και ανακριτές πράξεις με τη λήψη της απολογίας του. Ο 49χρονος δεν δέχθηκε να απολογηθεί, καθώς άλλαξε την αρχική αρνητική του στάση να εκδοθεί, συναινεί πλέον σε αυτή, και επιφυλάχθηκε να απολογηθεί απευθείας στις αμερικανικές αρχές, όπου αναμένεται να οδηγηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.

Η δήλωση των συνηγόρων κ.κ. Γιώργου Γκούσκου και Σάκη Κεχαγιόγλου

«Ο εντολέας μας εξέφρασε την επιθυμία του να συνεργαστεί με τις ανακριτικές και δικαστικές αρχές των Η.Π.Α., διότι, όπως μας ετόνισε, οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες είναι καθόλα νόμιμες και διαφανείς και δεν έχει κανένα φόβο ή ανησυχία για τη διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών.

Με γνώμονα τις σκέψεις αυτές, ζήτησε σήμερα να μεταχθεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα ενώπιον του Κυρίου Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ώστε να εκδηλώσει με σαφήνεια την πρόθεσή του να παραιτηθεί από όλα τα ένδικα μέσα που διαθέτει στην Ελλάδα και να εκδοθεί άμεσα στις Η.Π.Α., ώστε να παράσχει πλήρεις κι αναλυτικές εξηγήσεις στις αμερικανικές αρχές και να διαλευκάνει τις σε βάρος του κατηγορίες.

Τέλος, η πρόθεση κι ο ρόλος ημών των συνηγόρων του, είναι να διασφαλίσουμε για όσο διάστημα παραμείνει σε ελληνικό έδαφος πλήρως τα δικαιώματά του καθώς και τις εγγυήσεις του Ευρωπαϊκού Νομικού Κεκτημένου».

Δημοφιλή