Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή. Απεργία και κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή. Απεργία και κινητοποιήσεις των εργαζομένων
sooc

Ανοιχτά είναι σήμερα Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα τα εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου εορταστικού ωραρίου. Ωστόσο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, αντιδρώντας κήρυξε 24ωρη απεργία στον κλάδο του εμπορίου και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην αρχή της Ερμού το πρωί.

Η 13η Δεκεμβρίου είναι μία από τις οκτώ Κυριακές, κατά τις οποίες επιτρέπεται η ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Οι εμποροϋπάλληλοι διαμαρτύρονται καθώς «το νομοθετικό πλαίσιο θα εξοντώσει τους εμποροϋπαλλήλους, αφού τους αναγκάζει να εργαστούν συνεχόμενα, χωρίς καμιά ανάπαυση, για πάνω από ένα μήνα και μάλιστα στην πλειοψηφία τους απλήρωτοι για την Κυριακάτικη εργασία».

Δηλώνουν δε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, «που σαν τελικό στόχο έχουν τη μονοπώληση του εμπορίου από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, τα mall και τα εκπτωτικά χωριά, οδηγώντας σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους».