Παπαγελόπουλος: Ο Καραμανλής είναι η χρυσή εφεδρεία της χώρας. Μαζί με Παυλόπουλο και Τσίπρα αποτελούν εγγύηση για τη χώρα

Παπαγελόπουλος: Ο Καραμανλής είναι η χρυσή εφεδρεία της χώρας. Μαζί με Παυλόπουλο και Τσίπρα αποτελούν εγγύηση για τη χώρα
SOOC

Την άμεση κατάργηση της διάταξης που είχε ψηφιστεί τον Απρίλιο του 2013 από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και βάσει της οποίας τραπεζικές διοικήσεις δεν θα υποστούν έλεγχο και κυρώσεις για δάνεια που έχουν χορηγήσει στα κόμματα δρομολογεί ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Όπως αναφέρει βέβαια σε συνέντευξη του στη Realnews, αν και η διάταξη είναι αντισυνταγματική ποινικά κανείς δεν μπορεί να διωχθεί, αφού η κατάργησή της δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ.

«Ωστόσο» συμπληρώνει «είναι αυτονόητο ότι τα τραπεζικά ιδρύματα θα προχωρήσουν στην είσπραξη των δανείων που έχουν χορηγήσει, καθώς διαφορετικά μπορεί να κατηγορηθούν για κακουργηματικό αδίκημα».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστηρίζει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είναι τρία πρόσωπα«είναι εγγύηση για την καλή λειτουργία της δημοκρατίας σε εποχή κρίσης και για την ασφάλεια της χώρας».

Χαρακτηρίζει, δε, τον Κώστα Καραμανλή ως «πρόεδρο της καρδιάς όλων των Νεοδημοκρατών», αλλά και «χρυσή εφεδρεία της χώρας».

Τέλος, ως προς τη δήλωσή του για «σκιές στη δικαιοσύνη», υποστηρίζει ότι «αφορούν ελάχιστα πρόσωπα». «Μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού οι εν ενεργεία δικαστές και εισαγγελείς που τους αφορά η δήλωση, ενώ άλλοι τόσοι είναι και οι συνταξιούχοι» αναφέρει.

Δημοφιλή