ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14/12/2015 07:10 EET | Updated 14/12/2015 07:10 EET

Τέλος της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ

EMMANUEL DUNAND via Getty Images
Greece's Finance Minister Euclid Tsakalotos attends an Eurogroup finance ministers' meeting at the European Council, in Brussels on November 9, 2015. AFP PHOTO/Emmanuel Dunand (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

Η Ελλάδα έχει υλοποιήσει τις επτά από τις 13 μεταρρυθμίσεις που συμφώνησε με τους πιστωτές της Ευρωζώνης, για να λάβει την επόμενη δόση, ύψους 1 δισ. ευρώ, από το πρόγραμμα χρηματοδότησης και αναμένεται να νομοθετήσει τις υπόλοιπες την Τρίτη, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης στο πρακτορείο Reuters.

«Επτά από τις 13 έχουν ολοκληρωθεί τώρα», δήλωσε ο αξιωματούχος, που γνωρίζει τις συζητήσεις που είχαν την Παρασκευή οι αναπληρωτές των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Euro Working Group), προσθέτοντας: «Όλες οι υπόλοιπες και οτιδήποτε άλλο σχετικό, αναμένεται να εγκριθούν από το ελληνικό κοινοβούλιο την Τρίτη. Η έκθεση συμμόρφωσης από τους θεσμούς, που εκπροσωπούν τους πιστωτές, πρόκειται να ακολουθήσει την Τετάρτη».

Μετά την έκθεση, οι αναπληρωτές των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι αποτελούν επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), αναμένεται να έχουν τηλεφωνική διάσκεψη στο τέλος της εβδομάδας για να δώσουν το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της δόσης, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.