Τζιτζικώστας: Πολλοί θα βρεθούν προ εκπλήξεως την επόμενη Κυριακή

Τζιτζικώστας: Πολλοί θα βρεθούν προ εκπλήξεως την επόμενη Κυριακή
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Την εκτίμηση ότι την επόμενη Κυριακή πολλοί θα βρεθούν προ εκπλήξεως αφενός από το ύψος της συμμετοχής και αφετέρου από το αποτέλεσμα της εσωκομματικής κάλπης εξέφρασε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους εμφανίστηκε αισιόδοξος, ενώ είπε ότι δεν θα μπει σε παζάρια για τον δεύτερο γύρο, αλλά είναι ευπρόσδεκτη η στήριξη από οποιονδήποτε συμφωνεί με το πολιτικό του πλαίσιο και τις θέσεις του για την ανασυγκρότηση του κόμματος.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι η εκλογή θα γίνει αυτή την Κυριακή, σημείωσε ότι σε διαφορετική περίπτωση η ΝΔ θα έχει πρόβλημα και πρόσθεσε ότι έχουν προβλεφθεί όλα τα σενάρια ακόμη και για τεχνική βλάβη.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συναίνεσης με την κυβέρνηση, είπε ότι "η κυβέρνηση δεν ζητά συναίνεση αλλά συνενοχή" και πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση δεχθεί το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αλλαγών της ΝΔ τότε είναι ανοικτό.

Ανέφερε ακόμη ότι έρχεται για να τα αλλάξει όλα στη ΝΔ, ας δυσαρεστηθούν οι βολεμένοι και ότι θα βάλλει τέλος στις βαρωνείες και στα κυκλώματα.

Στην Βουλή, εξήγησε, ότι η ΝΔ θα εκπροσωπείται από έναν εκ των αντιπροέδρων που θα οριστούν και ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει θέμα διαρχίας ή πολυαρχίας. Συνέστησε στους δημοσιογράφους να μην δίνουν βάση στις ανώνυμες διαρροές και σημείωσε ότι η σχέση του με τον Κώστα Καραμανλή ήταν και είναι καλή.

Για το σύμφωνο συμβίωσης είπε πως «προσωπικά διαφωνώ με το σύμφωνο συμβίωσης και με οποίο θεσμό υποκαθιστά την οικογένεια, αλλά πρέπει να το συζητήσουμε , δεν θα έβαζα θέμα κομματικής πειθαρχίας».

Δημοφιλή