MediaSHA: Προώθηση πληροφορίας με νέες τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας

MediaSHA: Προώθηση πληροφορίας με νέες τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας
young boy interacting with holographic augmented reality display
young boy interacting with holographic augmented reality display
Coneyl Jay via Getty Images

Να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση, με την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, είχαν την ευκαιρία 42 νεοφυείς ομάδες μέσα από το έργο της Θερμοκοιτίδας Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ.

Με την έναρξη της λειτουργίας της Θερμοκοιτίδας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, αναδείχθηκε ένα «φυτώριο» καινοτόμων επιχειρήσεων, στην καρδιά της Αθήνας. Σκοπός του ΕΒΕΑ ήταν και παραμένει να συμβάλει, όχι μόνο στη μείωση του απαιτούμενου αρχικού κεφαλαίου, αλλά κυρίως στην υπέρβαση μιας σειράς εμποδίων και προβλημάτων που οι νεοφυείς επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η MediaSHA

Η ομάδα MediaSHA δημιουργεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα διάθεσης πολυμεσικού υλικού για συσκευές και περιβάλλοντα που υποστηρίζουν επαυξημένη πραγματικότητα. Υποστηρίζει πλήθος συσκευών και τεχνολογιών και προσφέρει στους καταναλωτές-χρήστες ένα φιλικό περιβάλλον εργασίας και διάδρασης, ώστε να διαχειρίζονται μόνοι τους το προβαλλόμενο υλικό. Η πλατφόρμα προσφέρεται μέσω νέφους εξαλείφοντας κόστη συντήρησης.

Η παρεχόμενη υπηρεσία λειτουργεί ως νέο μέσο προώθησης πληροφορίας, συνδυάζοντας νέες τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας, κοινωνικών δικτύων και προσωποποιημένου marketing. Η ανάγκη για την ενημέρωση πραγματικού χρόνου για ένα προβαλλόμενο προϊόν και η δυνατότητα αλληλεπίδρασης κάθε στιγμή της ημέρας γεννιέται από μια νέα γενιά καταναλωτών που χρησιμοποιούν αποδοτικά την τεχνολογία.

Η προτεινόμενη λύση προσεγγίζει υπό διαφορετικό πρίσμα την παροχή πληροφορίας, μεταφέροντάς τη στο οπτικό πεδίο του καταναλωτή. Του επιτρέπει να παραμετροποιήσει την εμπειρία του και να αλληλεπιδράσει μέσω οικείων διεπαφών χρήστη που συνήθως χρησιμοποιεί σε λογισμικό ψυχαγωγίας

Το έργο Θ.Ε.Α. είναι μέλος του Δικτύου Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων, και εντάχθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Έργο: Αθήνα" και συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2007-2013 του ΕΣΠA.

Δημοφιλή