Μήπως βάζετε άρωμα με τον λάθος τρόπο;

Μήπως βάζετε άρωμα με τον λάθος τρόπο;
Getty Images/Vetta

Έχουμε ακούσει ότι για να βάζουμε σωστά το άρωμα πρέπει να ψεκάζουμε πρώτα στο κενό μπροστά μας και να περνάμε ανάμεσα ή ότι το άρωμα πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που βάζουμε πριν βγούμε από την πόρτα του σπιτιού μας.

Εμείς ρωτήσαμε την αντιπρόεδρο της ιστοσελίδας FragranceNet.com, Patti Kapla, να μας πει πως τελικά πρέπει να βάζουμε το άρωμά μας ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Αρχικά, το άρωμα πρέπει να μπαίνει σε 4 σημεία στο σώμα. Αυτά είναι το πίσω μέρος του λαιμού, το εσωτερικό μέρος του αγκώνα, οι καρποί και πίσω από τα γόνατα.

Η καλύτερη ώρα για να βάλετε άρωμα δεν είναι λίγο πριν βγείτε από το σπίτι, όπως νομίζουν πολλοί, αλλά αφού έχετε ενυδατώσει την επιδερμίδα σας. Μετά το μπάνιο, στεγνώστε καλά το σώμα σας με μία πετσέτα, βάλτε την ενυδατική σας κρέμα και μετά το άρωμά σας. Το ενυδατωμένο σας σώμα θα αποτελέσει την βάση για να μπει το άρωμά σας.

Χρησιμοποιήστε τα αντίστοιχα προϊόντα στο ντους. Αν το άρωμά σας έχει αντίστοιχο σαπούνι ή τζελ, θα κάνει το άρωμά σας πιο δυνατό και θα μείνει περισσότερο πάνω σας.

Μην τρίβετε τους καρπούς σας μαζί. Σχεδόν όλοι έχουμε αυτή την συνήθεια μόλις βάλουμε άρωμα στους καρπούς μας, αλλά οι ειδικοί εξηγούν ότι με αυτόν τον τρόπο «χάνεται» το άρωμα.

Για να περνάτε και να «αφήνετε» το άρωμά σας, κάντε το κόλπο με την βούρτσα. Αντί να βάλετε άρωμα στα μαλλιά σας απευθείας, ψεκάστε την βούρτσα ή την χτένα σας με λίγο άρωμα και περάστε με αυτήν τα μαλλιά σας. Με αυτόν τον τρόπο, σε κάθε περάσμά σας θα αφήνετε και λίγο από το χαρακτηριστικό σας άρωμα.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.