Η «θετική φωνή» του συλλόγου οροθετικών σε διαμαρτυρία έξω από το Λαϊκό για την έλλειψη φαρμάκων

Η «θετική φωνή» του συλλόγου οροθετικών σε διαμαρτυρία έξω από το Λαϊκό για την έλλειψη φαρμάκων
eurokinissi

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο «Λαϊκό» πραγματοποιεί ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων αντιρετροϊκών φαρμάκων στα νοσοκομεία της χώρας.

Οι οροθετικοί απαιτούν «από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αποκαταστήσει άμεσα την ομαλή διάθεση αντιρετροϊκών στα φαρμακεία των νοσοκομείων και να σεβαστεί την αξιοπρέπεια, την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της «Θετικής Φωνής».

Διεκδικούν την αποδέσμευση της δαπάνης για τα αντιρετροϊκά φάρμακα από τον κεντρικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων και τη δημιουργία ανεξάρτητου κλειστού κωδικού που θα εγγυάται πλήρη πρόσβαση κάθε ανθρώπου που ζει με HIV/AIDS στο φάρμακό του. Επίσης, τάσσονται υπέρ της δημιουργίας παρατηρητηρίου ελλείψεων φαρμάκων και για την άμεση σύσταση της επιτροπής διαπραγμάτευσης για τα ακριβά και καινοτόμα φάρμακα.

Προειδοποιούν δε για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους και τονίζουν ότι ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες «για αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ευθεία απειλή έναντι της ζωής και της υγείας των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημοφιλή