ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/12/2015 06:06 EET | Updated 15/12/2015 06:06 EET

Καρελλάς: 200.000 παιδιά υποσιτίζονται στην Ελλάδα

Sooc

Τουλάχιστον 200.000 μαθητές υποσιτίζονται στην χώρα μας ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας, Δημήτρης Καρελλάς, μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Καρελλάς αναφέρθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα δεκατιανού σε 64 σχολεία της Αττικής. Ακόμα, ανέφερε ότι έχουν ήδη συγκεντρωθεί κάποια χρήματα από δωρεές.

Υπενθυμίζουμε ότι με πρωτοβουλία των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και σε συνεννόηση με τους συλλόγους γονέων και διδασκόντων, άρχισε η καθημερινή χορήγηση δεκατιανού σε 11.000 μαθητές και μαθήτριες 64 δημοτικών σχολείων και συστεγαζόμενων νηπιαγωγείων στο συγκρότημα της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αυτό κατέστη δυνατό, καθώς η εταιρία Γρηγόρης Μικρογεύματα, σε συνεργασία με τις εταιρίες Καραμολέγκος, Αραμπατζής Ελληνική Ζύμη, Coca-Cola Τρία Έψιλον και Optima με το τυρί Adoro Gouda, ανέλαβε το κόστος των πρώτων υλών, της παρασκευής και της διανομής του δεκατιανού. Είναι μια συνέργεια που καταδεικνύει την εγρήγορση των επιχειρήσεων που συμμετέχουν και τις δυνατότητες τέτοιων συμπράξεων.

Τα σχολεία που εντάχθηκαν βρίσκονται σε γειτονιές της Αθήνας που έχουν πληγεί περισσότερο από την ανθρωπιστική κρίση και το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών τους. Αυτό το πρόγραμμα είναι πρώτο βήμα για την εφαρμογή του σχεδίου των δύο Υπουργείων να υπάρξει εντός του 2016 σίτιση όλων των μαθητών του Δημοτικού εκεί όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη.