Θύμα άγριου ξυλοδαρμού ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, στα Εξάρχεια

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, στα Εξάρχεια
Eurokinissi/Φωτό Αρχείου

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ο βουλευτής ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, σε εστιατόριο των Εξαρχείων. Ο βουλευτής έτρωγε με φιλική παρέα, όταν ξαφνικά στο μαγαζί στην οδό Βαλτετσίου εισέβαλε ομάδα 10 ατόμων, που τον πλησίασαν και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν και βρίζουν.

Οι ψυχραιμότεροι προσπάθησαν να τους σταματήσουν, αλλά οι δράστες δεν αποθαρρύνθηκαν και συνέχισαν την επίθεση. Ο βουλευτής έπεσε κάτω αιμόφυρτος και μόνο τότε οι 10 έφυγαν τρέχοντας.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που μετέφερε τον κ. Οικονόμου στον Ερυθρό Σταυρό. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του και ότι είναι θέμα χρόνου να πάρει εξιτήριο.

Σημειώνεται πως, όταν οι δράστες μπήκαν στο μαγαζί, φώναζαν «πού είναι ο βουλευτής πού είναι ο βουλευτής» και μετά φεύγοντας ο ένας φώναξε ότι αν ξανατολμήσει βουλευτής να πατήσει το πόδι του στα Εξάρχεια, «την επόμενη φορά θα τον σκοτώσουμε».

Σαμαράς: Ξέφραγο αμπέλι η Αθήνα. Σε μια δημοκρατική πολιτεία δεν υπάρχουν άβατα

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την επίθεση, έκανε την εξής δήλωση:

«Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Β. Οικονόμου, δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους σε μια δημοκρατική πολιτεία, "άβατα" δεν υπάρχουν!».

Δημοφιλή