Κουτσούμπας προς κυβέρνηση: Δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε

Κουτσούμπας προς κυβέρνηση: Δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε
Eurokinissi

«Ούτε ένα μέτρο από αυτά που περιλαμβάνονται στα σημερινά προαπαιτούμενα, δεν αναιρεί έστω στο ελάχιστο, τα επίσης βαριά και βάρβαρα μέτρα που ψηφίστηκαν προηγούμενα, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Ολομέλειας.

Επισήμανε μάλιστα, ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, αφού το σύνολο των μέτρων αυτών, είτε αφορά τη φορολογία, είτε τις ιδιωτικοποιήσεις, και την απελευθέρωση τομέων της οικονομίας, είτε το νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο, και όλα τα υπόλοιπα, προσθέτουν νέα μεγάλα βάρη, στο λαό μας.

Όπως επίσης είπε, σήμερα αυτή η κυβέρνηση παραδίδει τα επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια στα κοράκια για να προχωρήσει το Φλεβάρη και με τα στεγαστικά και με τα καταναλωτικά δάνεια «που έχει ήδη συμφωνήσει», ενώ με τις ρυθμίσεις που προωθεί μεγάλοι επενδυτικοί όμιλοι, κυρίως του εξωτερικού, θα πάρουν κοψοχρονιά χιλιάδες επιχειρήσεις σε πρώτη φάση, ανοίγοντας το δρόμο για τα σπίτια του ελληνικού λαού.

«Σύντομα δεν θα ξέρετε πού να κρυφτείτε» είπε μάλιστα προς τα κυβερνητικά έδρανα...

Ταυτοχρόνως όμως, όπως ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, τα μέτρα αυτά γίνονται και το σκαλοπάτι για να κλιμακωθεί παραπέρα η επίθεση με το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό αλλά και για τα εργασιακά και τα άλλα, που έρχονται.

« Όλα τα κόμματα λένε καθαρά ότι όλα αυτά τα μέτρα έχουν στόχο της ανάκαμψη του καπιταλισμού, την ανάκαμψη δηλαδή κυρίως, την αύξηση των ήδη μεγάλων κερδών τους» και πάνω σε αυτό το ζήτημα «κονταροχτυπιούνται τα πλαστικά σπαθιά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε δε, πως όλα αυτά που λένε, «όλα τα τερτίπια τους και οι σικέ αντιπαραθέσεις τους», έχουν τον στόχο πως θα υπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αλλά ταυτοχρόνως στοχεύουν να διαχειριστούν την συνεχώς ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια που διαμορφώνεται αντικειμενικά εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής τους.

«Αυτό παίρνει περισσότερο υπόψη της η κυβέρνηση για τους σχεδιασμούς της αλλά και για την οργάνωση της επιχειρηματολογίας της» σημείωσε επισημαίνοντας πως γι αυτό και εμφανίζονται να καταγγέλλουν όσα οι ίδιοι υπογράφουν με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Γι αυτό - εκτίμησε ο κ. Κουτσούμπας - πιο συχνά ακούμε από τον κ. Τσίπρα, να κομπάζει ότι αυτός «βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά», παίρνοντας όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα και ότι οι κύριοι της κυβέρνησής του «παλεύουν, συγκρούονται και ματώνουν»… «Σιγά τα αίματα κύριε Τσίπρα!», είπε σκωπτικά, επιμένοντας πως βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να αποπροσανατολίσει και να ενσωματώσει τις λαϊκές αντιδράσεις, «να συγκρατήσετε, όσο μπορεί ακόμα, το κλίμα ανοχής και ψεύτικων προσδοκιών του λαού, που καλλιεργήστε συστηματικά και με μαεστρία ομολογουμένως, σε όλες τις προεκλογικές περιόδους, από το 2012 μέχρι σήμερα».

«Δημαγωγείτε ασύστολα όταν λέτε ότι η πολιτική σας δήθεν έχει στόχο να αποκαταστήσει την «κοινωνική δικαιοσύνη», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας και απευθυνόμενος στους υπουργούς αιτιολόγησε «γιατί η μόνη κατ΄ όνομα δικαιοσύνη, στον τρόπο που μοιράζετε τα μέτρα, είναι, συνεχώς και συστηματικά, να εξισώνετε, όλο και προς τα κάτω, τους μισθούς και τις συντάξεις, τις όποιες κοινωνικές παροχές έχουν απομείνει, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να γλιτώσει από την λαίλαπα που του ετοιμάζετε με τους νόμους σας».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή