Σε ανοιχτή αντιπαράθεση για τη προσευχή στα σχολεία οι νεολαίοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Σε ανοιχτή αντιπαράθεση για τη προσευχή στα σχολεία οι νεολαίοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
sooc

Η πρωινή προσευχή στα σχολεία και το μάθημα των θρησκευτικών, φαίνεται πως αποτελούν αιτία «πολέμου» για τις νεολαίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η νεολαία του πρώτου κόμματος ζητά μεταξύ άλλων την κατάργηση της πρωινής προσευχής κάτι που αναφέρεται ρητά σε σχετική εισήγηση υπό τον τίτλο «Δικαίωμα στη Μόρφωση, Δικαίωμα στη Ζωή» ενώ ζητά από την κυβέρνηση να προβεί σε ριζικές αλλαγές στην Παιδεία μη αφήνοντας «εκτός» το μάθημα των θρησκευτικών που θα πρέπει να μετεξελιχθεί σε μάθημα θρησκειολογίας.

Η νεολαία των ΑΝΕΛ όμως θέλησε να βάλει φρένο στα αιτήματα των νεολαίων του κόμματος της συγκυβέρνησης.

«Είναι ευχάριστο να βλέπουμε ότι οι πολιτικές νεολαίες έχουν λόγο ειδικά στο κρίσιμο τομέα της Παιδείας και μελετούμε με ενδιαφέρον τις, σε πολλά αξιόλογες και κοινά αποδεκτές, προτάσεις της Νεολαίας Σύριζα δεδομένου του εθνικού διαλόγου που έχει ξεκινήσει. Κάποιες από αυτές που αποτελούν μειοψηφούσες απόψεις στην ελληνική κοινωνία βεβαίως δεν θα μπορούσαμε να τις συζητήσουμε. Το ζήτημα της προσευχής στα σχολεία και το μάθημα των θρησκευτικών είναι καλά να μην ανακινείται όταν τα ζητήματα στην Εκπαίδευση είναι τόσα πολλά και σοβαρότατα» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της νεολαίας του κόμματος του Πάνου Καμμένου.

Το θέμα όμως «σήκωσε» και η Πρόεδρος της Νεολαίας, Μανταλένα Παπαδοπούλου. «Στις δημοκρατίες ο κάθε ένας ακόμα και μειοψηφών μπορεί να έχει την άποψή του και να την εκφράζει ελεύθερα. Στη κατά πλειοψηφία χριστιανική ελληνική κοινωνία, στη χώρα μας που βάσει Συντάγματος η επικρατούσα θρησκεία είναι η Ορθοδοξία, προφανώς η συγκεκριμένη πρόταση της Νεολαίας Σύριζα δεν θα μπορούσε να βρει εφαρμογή. Οι εξαιρέσεις που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στη πρωινή προσευχή ας μην παρίστανται. Δεν πειράζει θα προσευχόμαστε οι υπόλοιποι για αυτούς. Όσον αφορά στο μάθημα των θρησκευτικών, μιλάνε για θρησκειολογία δηλαδή ιστοριογραφία και δεν είναι διδαχή των θρησκειών η οποία γίνεται και καλώς γίνεται. Γιατί για να δεχθείς κάτι πρέπει να έχεις διδαχθεί τα υπόλοιπα για να μπορείς να τα απορρίψεις. Αν επιθυμούν να απορρίψουν τη διδαχή του Χριστιανισμού να απορρίψουν και τη διδαχή του Κορανίου στα μειονοτικά σχολεία. Όχι δυο μέτρα και δυο σταθμά», ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο Αθήνα 98,4.

Δημοφιλή