ΔΙΕΘΝΕΣ
16/12/2015 13:01 EET | Updated 16/12/2015 13:01 EET

Η απογραφή των drones στις ΗΠΑ: Οι ιδιοκτήτες τους πλέον θα πρέπει να τα δηλώνουν στις αρχές

Gabriel GM/Flickr
IMD business school

Εν όψει της χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου, η Federal Aviation Administration (FAA) στις ΗΠΑ – με σκοπό την αντιμετώπιση των προβληματισμών γύρω από την ανεξέλεγκτη χρήση τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών και τις επιπτώσεις της- αποκάλυψε νέα οδηγία/ κανονισμό σύμφωνα με την οποία οι κάτοχοί τους, ηλικίας μέχρι και 13 ετών, θα πρέπει να τα δηλώνουν στις αρχές, και συγκεκριμένα σε ένα online μητρώο.

Οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να τα δηλώσουν μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, ενώ όσοι αποκτήσουν drone μετά τις 21 Δεκεμβρίου (σημειωτέον, αναμένεται να αποτελέσουν μια από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες δώρων στις ΗΠΑ κατά την εορταστική περίοδο) θα πρέπει να τα δηλώσουν πριν την πρώτη τους πτήση σε εξωτερικό χώρο. Μετά την καταχώρηση στο μητρώο, οι κάτοχοί τους θα λαμβάνουν αριθμό που θα πρέπει να είναι εμφανής σε αεροσκάφη βάρους μεταξύ 250 γραμματίων και 25 κιλών.

Όπως αναφέρει το Reuters, η ιστοσελίδα θα αρχίσει να λειτουργεί την ερχόμενη Δευτέρα και κανονικά θα χρεώνει 5 δολάρια στους κατόχους drones- την ίδια χρέωση και για τους κατόχους επανδρωμένων αεροσκαφών. Ωστόσο, για να ενθαρρύνει τη συμμετοχή, η FAA καταργεί τη χρέωση για τις πρώτες 30 ημέρες λειτουργίας του μητρώου.

«Οι φίλοι των μη επανδρωμένων αεροσκαφών είναι αεροπόροι, και με αυτό τον τίτλο έρχονται και ευθύνες» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Μεταφορών, Άντονι Φοξ. «Η απογραφή μας δίνει μια ευκαιρία να δουλέψουμε με αυτούς τους χρήστες να λειτουργούν με ασφάλεια τα αεροσκάφη τους» πρόσθεσε.

Οι αρχές βλέπουν την απογραφή/ καταγραφή των drones ως έναν τρόπο αντιμετώπισης των ανησυχιών όσον αφορά στην αύξηση των drones που πραγματοποιούν πτήσεις χωρίς άδεια κοντά σε αεροδρόμια και πολυσύχναστους δημόσιους χώρους. Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες, οι αμερικανικές αρχές είχαν δεσμευτεί να δημιουργήσουν ένα τέτοιο μητρώο πριν τα Χριστούγεννα.

Sponsored Post