Ξυλοδαρμός Οικονόμου: Γνωστοί στην Αστυνομία οι δράστες - Για «Εξαρχιστάν» κάνει λόγο το Σωματείο Ειδικών Φρουρών

Ξυλοδαρμός Οικονόμου: Γνωστοί στην Αστυνομία οι δράστες - Για «Εξαρχιστάν» κάνει λόγο το Σωματείο Ειδικών Φρουρών
Eurokinissi/Φωτό αρχείου

Γνωστοί στην Αστυνομία είναι οι κουκουλοφόροι που χτύπησαν άγρια τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Οικονόμου.

Πρόκειται για άτομα που συχνάζουν σε γνωστά στέκια αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια, χώρος από τους οποίους οργανώθηκαν, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, και οι επιθέσεις που έγιναν στην ίδια περιοχή με στόχο τον κ. Πάνο Σκουρλέτη και τον κ. Γιάννη Βαρουφάκη.

Αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι παρατηρείται «ποιοτική» αναβάθμιση των δραστών, καθώς σε αντίθεση με τις προηγούμενες επιθέσεις στην περίπτωση του κ. Οικονόμου είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορούσαν γάντια.

«Ξέρουμε ότι από το ίδιο κέντρο εκπορεύονται οι τρεις αυτές επιθέσεις. Μας ανησυχεί ότι προχώρησαν σε αναβάθμιση της καταδρομικής ενέργειας. Δεν άφησαν αποτυπώματα. Ποιο λοιπόν θα είναι το επόμενο βήμα τους; Ίσως να τραυματίσουν σοβαρά ή να σκοτώσουν κάποιον πολιτικό», λέει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Οι έρευνες της Ασφάλειας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη υπό την εποπτεία και του ίδιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, ο οποίος δεσμεύτηκε για τη σύλληψή τους. Κάποια από τα πρόσωπα είναι γνωστά στις Αρχές και αναζητούνται σε χώρους όπου διαμένουν.

«Εξαρχιστάν»

Για επιστροφή στο κράτος του «ΕΞΑΡΧΙΣΤΑΝ» κάνει λόγο το Σωματείο Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ., που επισημαίνει πως εκτός από καταστροφές και λεηλασίες, υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές. Σε επίλογο σχετικής ανακοίνωσής τους αναφέρουν σκωπτικά πως ο υπό ίδρυση Οργανισμός Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής καλά θα κάνει να «εγκαινιάσει τη δράση του με τη φρούρηση των συνόρων των Εξαρχείων», ενώ επισυνάπτει με κόκκινη σήμανση χάρτη των ορίων της περιοχής.

Δημοφιλή