«Αυτό δεν είναι για την ηλικία σου»: 8 φράσεις που δεν πρέπει να πείτε σε οποιονδήποτε άνω των 50 ετών

«Αυτό δεν είναι για την ηλικία σου»: 8 φράσεις που δεν πρέπει να πείτε σε οποιονδήποτε άνω των 50 ετών
Older woman hula hooping in backyard
Paul Bradbury via Getty Images
Older woman hula hooping in backyard

Λένε ότι όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε και σοφότεροι και πραγματικά ισχύει, αλλά όσο σοφότερος κι αν έχει γίνει κανείς με τα χρόνια, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να ανεχτεί τα πάντα.

Ακολουθούν 8 πράγματα που δεν πρέπει να ξεστομίσετε ποτέ σε οποιονδήποτε είναι άνω των 50 ετών.

«Αυτό δεν αρμόζει στην ηλικία σου»

Αρχικά, τι σημαίνει ότι κάτι δεν είναι για μία συγκεκριμένη ηλικία; Αν θέλει μία γυναίκα 60 ετών να φορέσει μίνι φούστα και νιώθει καλά, ποιοι είμαστε εμείς που θα την κρίνουμε; Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος κανόνας που λέει τι πρέπει ή δεν πρέπει να φορέσει κάποιος, οπότε κρατήστε την άποψή σας για τον εαυτό σας.

«Είσαι πολύ μεγάλος/η για να το κάνει αυτό»

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι 70 χρονών και αποφασίζουν να πηδήξουν από αεροπλάνα με αλεξίπτωτο ή να κάνουν τατουάζ. Ακόμα κι αν αυτοί οι άνθρωποι είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας δεν σημαίνει ότι η ζωή σταματά μετά τα 50. Οι άνθρωποι μέσης και τρίτης ηλικίας μπορούν να διασκεδάζουν και να περνούν καλά.

«Γερνάς με χάρη»

Η φράση αυτή, συχνά χρησιμοποιείται ως αντίστοιχη του «μοιάζεις μικρότερος/η». Παρ' ολ' αυτά δεν υπάρχει τίποτε αρνητικό με το να μοιάζει κάποιος όσο ακριβώς είναι. Σημασία έχει να νιώθουμε άνετα μέσα στο σώμα μας και να αποδεχτούμε το γεγονός ότι μεγαλώνουμε.

«Ο παππούς είναι πολύ γλυκούλης»

Τα κουτάβια και τα μωρά είναι πολύ γλυκά, όχι οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας. Το «γλυκούλης» είναι ένας όρος ο οποίος υποτιμά τους ανθρώπους και καλό θα ήταν να τον αποφεύγετε.

«Δεν νομίζω ότι θα ταιριάζατε με το πνεύμα της εταιρείας μας»

Αν με αυτή την φράση εννοείτε το να βγαίνει κανείς με τους συναδέλφους μετά την δουλειά και να πηγαίνει για ποτό μέχρι αργά το βράδυ ή ότι επειδή κάποιος δεν μπορεί να είναι αρκετά δημιουργικός επειδή είναι μεγαλύτερης ηλικίας, τότε κάνετε μεγάλο λάθος. Κανείς δεν χάνει την διάθεσή του για δουλειά, ούτε τον τρόπο σκέψης του επειδή μεγαλώνει. Ίσα ίσα αποκτά εμπειρίες και πείρα που είναι χρήσιμες για κάθε εργασία.

«Θα σου πήγαιναν τα γκρίζα μαλλιά»

Μπορεί κάποιοι 20χρονοι να βάφουν γκρίζα τα μαλλιά τους επειδή είναι της μόδας, αλλά πολλές γυναίκες φτάνουν σε ένα σημείο που σκέφτονται σοβαρά να σταματήσουν να βάφουν τα μαλλιά τους και να αφήσουν τις γκρίζες τρίχες να κάνουν την εμφάνισή τους. Δεν παύει να είναι μία δύσκολη απόφαση, οπότε δεν χρειάζεται να πείτε την γνώμη σας και να τις πιέζετε. Όταν νιώσουν έτοιμες θα το κάνουν!

«Να τα εκατοστήσεις»

Πιστέψτε μας, μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν να ζήσουν τόσο πολύ. Προτιμούν να ζήσουν λιγότερα χρόνια και καλά, παρά να ζήσουν πολύ και να χρειάζονται συνεχή βοήθεια για να ικανοποιήσουν τις καθημερινές τους ανάγκες.

«Πότε θα πάρεις σύνταξη;»

Η ερώτηση αυτή γίνεται συχνά, όχι επειδή κάποιος ανησυχεί ότι δουλεύετε πολύ και έφτασε η στιγμή για να ξεκουραστείτε, αλλά επειδή πιστεύει ότι ίσως έφτασε η στιγμή να αποσυρθείτε και να δώσετε τη θέση σας σε κάποιον νεότερο.

Το άρθρο αυτό βασίστηκε στο «10 Things You Should Never Say To A Person Over 50» που δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.