Υπάρχει λόγος που η κουρτίνα του μπάνιου σας γίνεται ροζ και είναι (δυστυχώς) αηδιαστικός

Υπάρχει λόγος που η κουρτίνα του μπάνιου σας γίνεται ροζ και είναι (δυστυχώς) αηδιαστικός
view into shower
Junos via Getty Images
view into shower

Είναι αηδιαστικό και άβολο και κάπως αναπόφευκτο. Λυπόμαστε που σας έχουμε αυτά τα νέα. Αλλά το κάτω μέρος της κουρτίνας του μπάνιου σας παίρνει αυτές τις περίεργες ροζ και μοβ αποχρώσεις, επειδή κάνετε το ντους σας παρέα με τη μούχλα. Κάθε μέρα. Ανατριχιάσατε;

«Η μούχλα μπορεί να πάρει διαφορετικά χρώματα», λέει η Κάρολιν Φόρτε, η υπεύθυνη των οικιακών συσκευών και των καθαριστικών προϊόντων του Ινστιτούτου Good Housekeeping.

Καθώς η μούχλα είναι ένας μύκητας που αναπτύσσεται σε ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον, το ντους σας είναι ουσιαστικά ο παράδεισος της. Είναι δύσκολο να αποτρέψετε τελείως την εμφάνιση της μούχλας, αλλά η Φόρτε λέει ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για βελτιώσετε την όλη κατάσταση:

  • Ανοίξτε τον εξαερισμό ή ένα παράθυρο όταν κάνετε ντους.
  • Αφήστε τον εξαερισμό ανοιχτό για 20 λεπτά μετά το ντους σας για να φύγει η υγρασία από το δωμάτιο.
  • Απομακρύνετε το επιπλέον νερό από το ντους σας με ένα squeegee.
  • Ψεκάστε το κάτω μέρος της κουρτίνας του μπάνιου σας με καθαριστικό για μπανιέρες και ξεβγάλτε το. Αυτό θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την μελλοντική ανάπτυξη μούχλας.

Η Φόρτε λέει επίσης ότι θα πρέπει να τεντώνετε την κουρτίνα σας μετά το ντους έτσι ώστε να στεγνώνει πιο γρήγορα.

Όταν δείτε ότι το καθαριστικό δεν μπορεί πια να αφαιρέσει την μούχλα από το κάτω μέρος της κουρτίνας, τότε είναι η ώρα... να πάρετε μία καινούρια!