Απόδραση με φωτόσπαθο: Δεν έχετε ξαναζήσει τέτοια εμπειρία με το κινητό σας

Απόδραση με φωτόσπαθο: Δεν έχετε ξαναζήσει τέτοια εμπειρία με το κινητό σας
Lightsaber Escape

Η καμπάνια προώθησης του Star Wars: The Force Awakens έχει εδώ και καιρό ξεφύγει από κάθε πραγματικότητα -και, φυσικά, δεν έχουμε κανένα παράπονο για αυτό. Εκεί όμως που νομίζαμε πως είχαμε δει τα πάντα, η Google έβγαλε έναν ακόμα SW άσο από το μαγικό της μανίκι.

Μετά από τα θεματικά backgrounds με τη Φωτεινή και τη Σκοτεινή Πλευρά στο gmail μας, στους Χάρτες και στο Chromecast, το τμήμα Google Experiments δημιούργησε ένα νέο διαδικτυακό παιχνίδι, το «Απόδραση με Φωτόσπαθο» (Lightsaber Escape).

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα παιχνίδι πρώτου προσώπου, όπου ο χρήστης κουνά το φωτόσπαθό του για να αποκρούσει τα πυρά που του εξαπολύουν οι Stormtroopers που εμφανίζονται μπροστά του. Μόλις εξολοθρεύσει την μία στρατιά, προχωρά στην επόμενη πίστα για να αντιμετωπίσει την επόμενη κ.ο.κ. Υπάρχει όμως μια μικρή λεπτομέρεια που κάνει όλη τη διαφορά: ο χρήστης δεν χειρίζεται το φωτόσπαθο με το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι του, καθισμένος μπροστά στον υπολογιστή του, αλλά όρθιος και με το κινητό του, δίνοντας κανονική μάχη.

Απλά πηγαίνετε στο lightsaber.withgoogle.com από το desktop σας και έπειτα ανοίξτε το Chrome στο smartphone σας και πληκτρολογήστε το ειδικό URL που σας έχει δοθεί. Αφού βαθμονομήσετε το φωτόσπαθό σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να εξολοθρεύεται stormtroopers. Όσο πιο «γρήγορο» λογισμικό τρέχει στο κινητό σας, τόσο πιο συναρπαστική θα είναι η εμπειρία. Μια συμβουλή μόνο. Μην ξεκινήσετε το παιχνίδι στο γραφείο με τους συναδέλφους σας -δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψετε για το υπόλοιπο της ημέρας.