Μαξίμου για Ντομπρόβσκις: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΝΤ

Μαξίμου για Ντομπρόβσκις: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΝΤ
Sooc

Θετικές αναφορές για τα ελληνικά συμφέροντα περιλαμβάνει η συνέντευξη του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Β. Ντομπρόβσκις, σύμφωνα με το Μαξίμου.

Ειδικότερα, στην κυβέρνηση είδαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την συνέντευξη και επισημαίνουν δύο σημεία:

α) Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το ΔΝΤ και να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση στο ελληνικό πρόγραμμα.

β) Ο Β. Ντομπρόβσκις εμφανίζεται επίσης ανοιχτός στο ενδεχόμενο να εξευρεθούν ισοδύναμα στο ασφαλιστικό, αντί για περικοπές συντάξεων.

Με αφορμή την αναφορά Ντομπρόβσκις στο ασφαλιστικό, το Μαξίμου επισημαίνει την στάση της ελληνικής αντιπολίτευσης που έχει προεξοφλήσει,όπως αναφέρουν, τις μειώσεις συντάξεων.

«Εκθέτει ιδιαίτερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έχουν αρνηθεί να στηρίξουν την διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης στο θέμα του ασφαλιστικού, ώστε να αποτραπούν περικοπές σε συντάξεις», λένε κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντί να στηρίξουν στην διαπραγμάτευση «προτιμούν να κινδυνολογούν, υποστηρίζοντας, ψευδώς, ότι η Συμφωνία καθιστά την περικοπή των συντάξεων υποχρεωτική. Και το κάνουν επειδή, προφανώς, πιστεύουν ότι θα ωφεληθούν πολιτικά από μια ενδεχόμενη περικοπή των συντάξεων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα είχε κάτι τέτοιοι στις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων».

Δημοφιλή