Να τι πραγματικά συνέβη στους χαρακτήρες του Alan Rickman και της Emma Thompson στο «Love Actually»

Να τι πραγματικά συνέβη στους χαρακτήρες του Alan Rickman και της Emma Thompson στο «Love Actually»
Universal Studios

Πρόκειται για μια ταινία που έχει διχάσει το κοινό, με τους μισούς να πιστεύουν πως είναι ένα υπέροχο μοντέρνο all-time-classic και τους άλλους μισούς να την αντιμετωπίζουν ως ένα απαίσιο κλισέ. Το μόνο σίγουρο, ωστόσο, είναι πως το «Love Actually» έχει γίνει με τα χρόνια μία από τις πλέον κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες που δεν λέει να το βάλει κάτω. Για αυτό μην παραξενευτείτε που οι δημιουργοί της ταινίας εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να λύνουν τις απορίες των απανταχού φαν της αλλά και να κρατούν την ελπίδα ζωντανή για κάποιους από τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες.

Αν λοιπόν είχατε ποτέ αναρωτηθεί τι απέγινε ένα από τα ζευγάρια του «Love Actually» και πιο συγκεκριμένα αυτό με την πιο λυπητερή ιστορία, η Karen (Emma Thompson) και ο Harry (Alan Rickman), οι δημιουργοί της ταινίας έδωσαν τις προάλλες την απάντηση που ψάχνατε. Απλά δεν είμαστε σίγουροι πως θα σας αρέσει.

Για όσους δεν θυμούνται, ο Harry είναι αυτός που φλερτάρει με τη γραμματέα του και φτάνει στο σημείο να της πάρει και δώρο για τα Χριστούγεννα, ένα δώρο που ανακαλύπτει η σύζυγός του, Karen, και νομίζει πως είναι για αυτήν, μέχρι που καταλαβαίνει τι παίζεται πίσω από την πλάτη της. Στο τέλος της ταινίας βλέπουμε πως το ζευγάρι τα ξαναβρίσκει με μισή καρδιά. Τι τους συνέβη, όμως, μετά τους τίτλους τέλους;

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας Richard Curtis και η επί χρόνια σύντροφός του και διορθώτρια του σεναρίου, Emma Freud, παρακολούθησαν πρόσφατα μια μεταμεσονύκτια προβολή του «Love Actually», κατά τη διάρκεια της οποίας η Freud σχολίαζε μέσω του Twitter της όσα συνέβαιναν στην οθόνη, απαντώντας ταυτόχρονα στις ερωτήσεις των φαν.

Στον διάλογο που ακολουθεί, η Freud επιβεβαιώνει σε μια φαν της ταινίας πως ο Harry είχε κανονικότατη παράνομη σχέση με τη γραμματέα του και όχι ένα απλό φλερτ ενώ, στην ερώτηση αν Harry και Emma κατάφεραν να μείνουν μαζί, η Freud απαντά πως «μένουν μαζί αλλά το κλίμα στο σπίτι τους δεν είναι πια όσο ευτυχισμένο ήταν κάποτε».

Εντάξει, η αλήθεια είναι πως κάτι είχαμε καταλάβει από τον τρόπο που λέει «Good to have you back» στον Harry στο αεροδρόμιο, στην τελευταία σκηνή της ταινίας, τώρα όμως που έχουμε και την επιβεβαίωση από τους ειδικούς, δεν μπορούμε να πούμε πως νιώθουμε καλύτερα. Το Love Actually μπορεί να είναι σκέτο σκουπίδι ώρες-ώρες, κυρίως όταν κάνει την Emma Thompson να κλαίει.