WakeUpStreet: Το κίνημα δωρεάν γυμναστικής στο κέντρο της Αθήνας που φιλοδοξεί να μας σηκώσει από το κρεβάτι

WakeUpStreet: Το κίνημα δωρεάν γυμναστικής στο κέντρο της Αθήνας που φιλοδοξεί να μας σηκώσει από το κρεβάτι
WakeUpStreet

Υπάρχει μία ομάδα που ξυπνάει κάθε Τετάρτη στις 6.30 το πρωί για να κάνει γυμναστική στο κέντρο της Αθήνας. Δεν είναι άλλοι από τον Ορέστη Παβατζόγλου και τον Δημήτρη Σαμαρά, τους εμπνευστές του WakeUpStreet, που φιλοδοξεί να σηκώσει όλους τους Αθηναίους από το κρεβάτι τους, να τους βγάλει στους δρόμους και να τους παροτρύνει να γυμναστούν. Και όλα αυτά, φυσικά, δωρεάν! Η HuffPost Greece μίλησε με τον Ορέστη και τον Δημήτρη, οι οποίοι μας έδωσαν μερικούς πολύ καλούς λόγους για να σηκωθούμε από το κρεβάτι μας στις 6 το πρωί και να πάρουμε τους δρόμους!

Τι είναι το WakeUpStreet;

Τι είναι το WakeUpStreet μια κλασική ερώτηση όπου ο καθένας μπορεί να δώσει μια διαφορετική απάντηση! Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί οι εξής απαντήσεις: κίνημα πρωινής γυμναστικής, ακόμα μια ομάδα τρεξιματος, trend του καιρού το οποίο θα σβήσει σύντομα, hipsteria. Εμείς τρέχοντας για σχεδόν δύο χρόνια με το WakeUpStreet έχουμε καταλήξει στην «ταμπέλα» μια παρέα που θα σε ξυπνήσει νωρίς το πρωί και θα σε σηκώσει από τον καναπέ. Με απλά λόγια και χωρίς ταμπέλες είναι μια παρέα που όλο μεγαλώνει και κινητοποιηει κόσμο να γυμναστει να ξυπνήσει νωρίς το πρωί να γνωρίσει καινούρια άτομα και ίσως να κολλήσει το μικρόβιο του αθλητισμού.

Πώς αποφασισάτε να το κάνετε;

Η απόφαση δεν ήταν και πολύ δύσκολη. Γνωριστήκαμε μέσα από τον αθλητισμό και συνεχίσαμε να κάνουμε παρόμοιες δραστηριότητες. Με άλλα λόγια το κόλλημα ήταν αρκετά εύκολο. Ένα πρωί, λοιπόν, πριν πάμε για αναρρίχηση βλέπαμε κάποια βίντεο από εξωτερικό από άλλες ομάδες τρεξιματος και απλά μπήκε η ιδέα ότι πρέπει κάπως να να ξεκολλήσουμε και τους άλλους φίλους μας από τα κρεβάτια τους, οπότε κατευθείαν βρήκαμε μέρα και ώρα και λέμε ξεκινάμε!

Ξεκινάτε 6.30 το πρωί. Γιατί τόσο νωρίς;

Η ώρα που επιλέξαμε είναι και η ταυτότητα μας. Υπάρχουν άπειρες άλλες γνωστές και άλλες λιγότερο ομάδες όπου διοργανώνουν μια φορά το μήνα η και παραπάνω συναντήσεις για τρέξιμο κλπ. Η επιλογή της πρωινής ώρας σε συνδυασμό με την γυμναστική είναι το τέλειο πάντρεμα (αν το καταφέρεις), αλλά είναι κάτι που για την δικιά μας νοοτροπία δεν υπάρχει, δυστυχώς. Είναι και τα δύο πολύ ζόρικα κομμάτια, το πρωινό ξύπνημα που είναι χάλια, συν γυμναστική. Οπότε το είδαμε σαν δοκιμασία και έτσι συνεχίζει να είναι προσπαθώντας να δούμε κάθε φορά πόσο κόσμο θα καταφέρουμε να βγάλουμε στον δρόμο για να γυμναστεί, όταν όλη η πόλη κοιμάται.

Πόσα άτομα μαζεύονται σε κάθε σας συνάντηση;

Βλέπουμε φωτογραφίες από την αρχή του WakeUpStreet και είμαστε οι δυο μας που τρέχουμε στους δρόμους. Σιγά σιγά άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι φίλοι μας, αλλά και τα πρώτα σχόλια του τύπου «μα καλά τρελοί είστε», «που πάτε με τις κότες» κλπ. Όσο περνούσε ο καιρός, όμως, όλο και περισσότεροι φίλοι μας ξυπνούσαν χωρίς πρόβλημα, χωρίς να έχουν σταματήσει τα πειράγματα, Σχεδόν, μετά τους δύο πρώτους μήνες ήρθε και το πρώτο άρθρο για αυτό που κάνουμε και το WakeUpStreet άρχισε να παίρνει άλλη τρόπο. Το άκουσε ο κόσμος που δεν μας ήξερε, άρχισε να μιλάει για εμάς και αρχίσαμε να έχουμε ακόμα περισσότερες συμμετοχές. Μέχρι στιγμής το ρεκόρ προσέλευσης είναι στα 70 άτομα, ενώ κάθε Τετάρτη ένας μέσος όρος προέλευσης είναι στα 50 άτομα. Βέβαια, ένα από τα στοίχημα τα που έχουμε βάλει είναι τα 100 άτομα σε ένα πρωινό.

Που γίνονται οι ομάδες γυμναστικής;

Μέχρι στιγμής έχουμε τρέξει σε αρκετά μέρη της Αθήνας. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα μέρη που δίνουμε ραντεβού είναι η Ακρόπολη, το Καλλιμάρμαρο γιατί έχουν όλα τα στοιχεία που θέλουμε. Εύκολο παρκάρισμα για όποιον έρχεται με αυτοκίνητο εύκολη πρόσβαση με μέτρο και γενικά τα μέσα. Μέσα σε αυτά τα σημεία έχουμε σχηματίσει αρκετά διαφορετικές διαδρομές για να αλλάζουμε εικόνες. Γενικά τα στοιχεία όπου θέλουμε να έχει ένα σημείο συνάντησης είναι εύκολη πρόσβαση στο κόσμο,κεντρικα σημεία ώστε αυτοί που φεύγουν για δουλειά να μπορούν να φύγουν εγκαίρως και επίσης οι διαδρομές να έχουν στοιχεία από Αθήνα την οποία Αθήνα τέτοια ώρα δεν την ξέρουμε και είναι πανέμορφη, χωρίς κορνες και βαβουρα.

Τι περιέχει το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα έχουμε προσπαθήσει να το προσαρμοσουμε έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας που θα έρθει να το ακολουθήσει. Αυτό που θέλουμε είναι να καταλάβει ο κόσμος πως η άθληση είναι για όλους ανεξαρτήτου ηλικίας, φυσικής κατάστασης και τρόπου ζωής. Υπάρχει ένα κομμάτι της προπόνησης που περιλαμβάνει τρέξιμο έτσι και ξεκινάμε, διαρκεί σχεδόν μισή ώρα. Μέσα σε αυτήν την ώρα διανύουμε ο καθένας όσα χιλιόμετρα μπορεί. Οι διαδρομές που επιλέγουμε κάθεΤετάρτη προσπαθούμε να είναι μια επαναλαμβανωμενη πορεία ώστε να μην χάνεται ο κόσμος μεταξύ του και να υπάρχει επαφή μεταξύ μας. Με αυτό τον τρόπο ο καθένας έχει την δυνατότητα να τρέξει όσο εκείνος θέλει χωρίς να αγχώνεται αν θα χαθεί ή καθυστερήσει την υπόλοιπη ομάδα. Μετά το κομμάτι του τρεξιματος ακολουθεί το κομμάτι με ασκήσεις, κυρίως με το σωματικό βάρος, που προσπαθούμε να τις βάλουμε σε κάποιο παιχνίδι για να γίνουν πιο διασκεδαστικες. Στην συνέχεια διατασεις, η φώτο της ημέρας και μετά έναν γρήγορο καφέ όσοι προλαβαίνουν και μετά η συνέχεια της μέρας μας.

#boysandgirls #streching #wakeupstreet #free #fitness #630 #every #wednesday #morning

A photo posted by @wakeupstreet on

Τι πρέπει να κάνει κάποιος για να συμμετάσχει;

Τα πράγματα είναι πολύ απλά για το πως μπορεί κάποιος να έρθει μαζί μια Τετάρτη. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να μας ακολουθεί στην σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram ώστε να παρακολουθεί τις αναρτήσεις που κάνουμε πριν από κάθε συνάντηση μας συνήθως το σημείο συνάντησης ανακοινωνεται μια μέρα πριν την Τετάρτη. Και επίσης αυτό που λέμε σε όσους μας ρωτάνε και μας στέλνουν μηνύματα, «απλά ξύπνησε και έλα μαζί μας»!