Τα μυστικά του «Moskva»: Δημοσιογράφοι στο ρωσικό καταδρομικό - «ομπρέλα» αεράμυνας στη Συρία

Τα μυστικά του «Moskva»: Δημοσιογράφοι στο ρωσικό καταδρομικό - «ομπρέλα» αεράμυνας στη Συρία

Το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Moskva», το οποίο, μαζί με τους πυραύλους S-400 στη βάση Χμαϊμίμ στη Λαττάκεια, αποτελούν τα πλέον «βαριά όπλα» της ρωσικής αεράμυνας στη Συρία, επισκέφθηκαν δημοσιογράφοι, κατόπιν πρόσκλησης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τόσο το καταδρομικό (που βρίσκεται στο λιμάνι της Λαττάκειας) όσο και τους S-400, σε μια σπάνια «ματιά» σε κάποια από τα πλέον προηγμένα συστήματα του ρωσικού οπλοστασίου.

Οι S-400 μπορούν να «κλειδώνουν» στόχους που πετούν σε ταχύτητες μέχρι και 17.000 χλμ/ ώρα, κάτι που τους καθιστά ικανούς και για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων και μπορούν να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της Συρίας, τον Λίβανο, μέρη της Ιορδανίας και του Ισραήλ και υπολογίσιμο τμήμα της νότιας Τουρκίας. Όσον αφορά στο «Moskva», διαθέτει τη ναυτική έκδοση των πυραύλων S-300, φέροντας συνολικά 64 βλήματα. Ακόμη, διαθέτει μικρότερης εμβέλειας αντιαεροπορικά συστήματα, πυροβόλα, τορπίλες, βόμβες βυθών, και το βασικό του όπλο κατά πλοίων επιφανείας, πυραύλους P-1000 Vulkan.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Sputnik, το πλοίο επισκέφθηκαν ανταποκριτές του sky News, του CNN, του AFP, του Xinhua και άλλων δικτύων, με τη συνοδεία του Ίγκορ Κονασένκοφ, εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Δημοφιλή