Ο «τρελός Ιρλανδός» του UFC: Το ανερχόμενο άστρο του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ

Ο «τρελός Ιρλανδός» του UFC: Το ανερχόμενο άστρο του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ

Το MMA εξελίσσεται ταχέως σε έναν από τα δημοφιλέστερα σπορ του πλανήτη, σε μεγάλο βαθμό χάρη στο UFC (Ultimate Fighting Championship). Ονόματα μαχητών όπως ο Μπροκ Λεσνάρ, η Τζίνα Κάρανο και η «σταρ» Ρόντα Ρούσεϊ έχουν συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας στον χώρο των επαγγελματικών μαχητικών σπορ, εντυπωσιάζοντας με τις αθλητικές επιδόσεις τους. Ως εκ τούτου, το «νέο αίμα» προσελκύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και σε αυτή την κατηγορία, εδώ και καιρό, εντάσσεται και ο μικρόσωμος μεν, «φονικός» δε Κόνορ ΜακΓκρέγκορ, που θεωρείται ένα από τα ταχύτερα ανερχόμενα αστέρια- και πρόσφατα εντυπωσίασε, τσακίζοντας ένα από τα «δυνατότερα» ονόματα του UFC, τον Χοσέ Άλντο, βγάζοντάς τον νοκ-άουτ μέσα σε μόλις 13 δευτερόλεπτα στις 12 Δεκεμβρίου.

Ο 27χρονος διέλυσε τον Βραζιλιάνο αντίπαλό του μέσα σε χρόνο ρεκόρ, επιτυγχάνοντας κάτι το οποίο είχε πει ότι θα κάνει και αναδεικνυόμενος σε πρωταθλητή στην κατηγορία του. Ο ίδιος θεωρεί ότι είναι η τεχνική του και όχι η δύναμή του που του έδωσαν τη νίκη- και μάλλον έχει δίκιο, καθώς όποιος έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με πολεμικές τέχνες δεν μπορεί παρά να εντυπωσιαστεί από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα χέρια του ο Ιρλανδός μαχητής.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του MMAWeakly, ο ΜακΓκρέγκορ είναι μια κατηγορία από μόνος του, καθώς έχει κάνει δημοφιλές το ΜΜΑ στην Ιρλανδία, όπου κανονικά «βασιλεύουν» το ποδόσφαιρο και το ράγκμπι. Έχει νικήσει όλους τους αντιπάλους που τα προγνωστικά έλεγαν ότι δεν μπορούσε να νικήσει και, όπως δήλωσε στο ESPN ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του UFC, Λορέντζο Φερίτα, θεωρεί ότι ο ιδιόρρυθμος ΜακΓκρέγκορ θα γίνει σύντομα ο πρώτος αθλητής του UFC που η περιουσία του θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. δολάρια. Είναι γνωστός για το φονικό αριστερό του και την πίεση που ασκεί στους αντιπάλους του με τη συνεχή κίνησή του προς τα εμπρός, με καλά συγχρονισμένα, ισχυρά χτυπήματα.

Πέραν της λαμπρής πορείας του στο UFC, ο ΜακΓκρέγκορ δείχνει να κοιτάει και πέρα από τα κλουβιά: Έχει αναφερθεί ότι του έχει προσφερθεί ρόλος στο νέο «ΧΧΧ» του Βιν Ντίζελ, ενώ πρόσφατα τον γύρο του Ίντερνετ έκανε βίντεο με sparring ανάμεσα στον ίδιο και τον Χάφορ Τζούλιους Μπγιόρνσον, τον Ισλανδό γίγαντα που ενσάρκωσε το «Βουνό» (Gregor Clegane) του «Game of Thrones».

Δημοφιλή