Petits Grecs: Παραδοσιακοί κουραμπιέδες με καταγωγή από την Καβάλα για όλο τον χρόνο

Petits Grecs: Παραδοσιακοί κουραμπιέδες με καταγωγή από την Καβάλα για όλο τον χρόνο
Petits Grecs

Τα Petits Grecs δεν είναι ένας άνθρωπος, αλλά μία ολόκληρη ομάδα ατόμων που αγαπούν τα ελληνικά σπιτικά γλυκά. Νοσταλγώντας την παλιά εποχή, όπου τα σπίτια γέμιζαν από μυρωδιές και παραδοσιακές γεύσεις, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τις δικές τους συνταγές, ξεκινώντας από τους κουραμπιέδες.

Πώς ξεκίνησε το Petits Grecs;

Όλα ξεκίνησαν από ένα όραμα. Να κάνουμε την ελληνική οικιακή ζαχαροπλαστική γνωστή σε όλο τον κόσμο. Να τους συστήσουμε στα δικά μας, μικρά ελληνικά κεράσματα. Και έτσι γεννήθηκε το όνομά μας. PETITS GRECS. Finest Greek Treats. H Petits Grecs έχει τη βάση της στη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί από το 2014. Την ίδρυσε μία ομάδα ανθρώπων παθιασμένων με τα ελληνικά, σπιτικά γλυκά. Ψάχνοντας παλιές, κλασσικές συνταγές, αρχίσαμε ένα γλυκό γαστρονομικό ταξίδι στο χρόνο και ήμασταν αποφασισμένοι να φτιάξουμε τις δικές μας νόστιμες και θρεπτικές συνταγές. Ίσως νοσταλγώντας τις εποχές που η κάθε νοικοκυρά είχε τη δική της «καλύτερη» συνταγή για την οποία ήταν περήφανη.

Γιατί επιλέξατε τον κουραμπιέ ως προϊόν;

Είναι ένα από τα πιο κλασσικά ελληνικά κεράσματα και συνυφασμένο με χαρούμενες, γιορτινές συναθροίσεις. Είναι και ένα γλυκό που μπορείς να δημιουργήσεις. Σου δίνει το περιθώριο να αλλάξεις, να τροποποιήσεις , να πειραματιστείς.

Και θα συνεχίσουμε με άλλα γλυκά οικιακά κεράσματα. Ήδη δουλεύουμε στο επόμενο project μας. Τα αμυγδαλωτά.

Μιλήστε μου λίγο για την ιστορία της συνταγής σας;

Η καταγωγή της συνταγής μας είναι οικογενειακή, από την περιοχή της Καβάλας. H πολύπλευρη κουζίνα της περιοχής, που έχει εμπλουτιστεί με στοιχεία από αυτές των Ελλήνων προσφύγων από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία και την Καππαδοκία, έχει μεγάλη ιστορία και πάντα κέντριζε το ενδιαφέρον μας. Αλλάξαμε πολλά συστατικά, τροποποιήσαμε δοσολογίες και φτάσαμε στις 4 διαφορετικές γεύσεις, με βανίλια, με ελληνικό καφέ, με κανέλα, με γλυκάνισο η κάθε μια με τη χάρη της.

Ο κόσμος επιλέγει τον κουραμπιέ όλο τον χρόνο;

Στην Ελλάδα, η αλήθεια είναι, ότι τον έχουμε συνυφασμένο κυρίως με τα Χριστούγεννα. Οι συνήθειες όμως αλλάζουν. Πιστεύουμε ότι αν προσφέρεις το κατάλληλο προϊόν, στην κατάλληλη συσκευασία, ο κουραμπιές μπορεί να πάρει τη θέση που του αρμόζει, στην καθημερινότητα των γευστικών απολαύσεών μας.

Πιστέυετε ότι οι Έλληνες έχουν στραφεί στην παράδοση τα τελευταία χρόνια;

Σε όλες της χώρες του κόσμου, η παράδοση είναι η βάση από την οποία προερχόμαστε και, μοιραία, αυτή στην οποία επιστρέφουμε. Παρόλα αυτά, επιστρέφουμε, αλλάζοντας. Εκσυγχρονίζοντας, αν θέλετε, στοιχεία της. Και αυτό κάνει όλη τη διαδικασία εξαιρετικά ελκυστική και γεμάτη προκλήσεις.

Που μπορεί να βρει κανείς τα Petits Grecs;

Ξεκινήσαμε να διανέμουμε τα Petits Grecs μας μόλις πριν από ένα μήνα και ήδη μας τίμησαν με την επιλογή τους το e-shop "Yolenis", το " Παντοπωλείο Μεσογειακής διατροφής", το delicatessen Degustation αλλα και το παντοπωλείο Πεντελικό. Για τα νεότερά μας, μπορείτε νε επισκέπτεστε το site μας.