Παραμονή Χριστουγέννων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Περίπατος στην Αθήνα μιας άλλης εποχής

Παραμονή Χριστουγέννων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Περίπατος στην Αθήνα μιας άλλης εποχής
NAMUSEUM

Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε έναν γιορτινό περίπατο στις αίθουσές του από τις 11.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ.

Από τις 11.00 έως τις 12.00 π.μ. αρχαιολόγοι του μουσείου σάς ξεναγούν στη νέα περιοδική έκθεση «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια…Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος –19ος αιώνας».

Στις 12 π.μ. το ταξίδι στον χρόνο συνεχίζεται στην αίθουσα του Βωμού. Έθιμα που σχετίζονται με την περίοδο των Χριστουγέννων και την υποδοχή του νέου χρόνου από την Ελλάδα της εποχής των περιηγητών παντρεύονται με ανάλογα έθιμα και δοξασίες των αρχαίων Ελλήνων, ενώ μια χριστουγεννιάτικη ιστορία του Παπαδιαμάντη μας μεταφέρει κάτι από τη μαγεία των γιορτινών αυτών ημερών. Αφηγείται η Νίκη Κάπαρη και συνοδεύει με ήχους, κάλαντα και τραγούδια ο Γιάννης Ψειμάδας.

Στις 12.30 μ.μ. η χορωδία νέων Vocal Inventions Ensemble, υπό τη διεύθυνση της Όλγας Αλεξοπούλου, θα ερμηνεύσει έργα των Arlen, Caccini, Coulais, Curter & Hudson, Gjeilo, Jenkins, Pierpoint, Purcel, Rutter, καθώς και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, κλείνοντας μελωδικά το εορταστικό πρόγραμμα.

Για την παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι απαραίτητη η προμήθεια του εισιτηρίου εισόδου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για την ξενάγηση στην περιοδική έκθεση ξεκινούν μισή ώρα πριν την έναρξη της δράσης στο Γραφείο πληροφοριών της εισόδου.

Πατησίων 44

Τηλ. 2132144891

Δημοφιλή