Τα πρόσωπα κλειδιά για τον 2o γύρο στη ΝΔ: Τα τηλεφωνήματα σε Βορίδη και Αρβανιτόπουλο και ο ρόλος του έμπιστου συμβούλου του Καραμανλή

Τα πρόσωπα κλειδιά για τον 2o γύρο στη ΝΔ: Τα τηλεφωνήματα σε Βορίδη και Αρβανιτόπουλο και ο ρόλος του έμπιστου συμβούλου του Καραμανλή
Sooc

Ήταν λίγο μετά τις 10:30 χθες (Κυριακή) βράδυ όταν και πλέον είχε ξεκαθαρίσει η πρώτη και δεύτερη θέση της εκλογικής αναμέτρησης.

Στα επιτελεία του Βαγγέλη Μειμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν, έστω και αν μέχρι τότε δεν γνώριζαν την μεταξύ τους διαφορά, αν προηγουμένως η εκλογική επιτροπή δεν έκανε τις απαραίτητες διασταυρώσεις.

Ήταν η στιγμή που τα τηλέφωνα πήραν φωτιά, με τους δυο μονομάχους του δεύτερου γύρου της 10ης Ιανουαρίου να ξεκινούν ασκήσεις επί χάρτου και να ανοίγουν μπροστά τους τους καταλόγους με τα στελέχη που είχαν υποστηρίξει τις υποψηφιότητες του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία προσέγγισης και βολιδοσκόπησης.

Με απλά λόγια, μόλις είχε εκκινήσει η διαδικασία των μεταγραφών!

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece, δύο ήταν τα πρόσωπα που για διάφορους λόγους βρέθηκαν στην κορυφή της σχετικής λίστας και τα οποία στον πρώτο γύρο των γαλάζιων εκλογών είχαν στηρίξει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Πρόκειται για τον Μάκη Βορίδη και τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Τα τηλέφωνα και των δυο υποστηρικτών του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας δεν έπαψαν να χτυπούν, με τους συνομιλητές τους να εναλλάσσονται ανά λεπτό σε προσπάθεια να τους πείσουν να πάρουν ανοιχτά θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.

Όταν πια το ρολόι πλησίαζε τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγινε ίσως το πιο ενδιαφέρον τηλεφώνημα, το οποίο για όσους γνωρίζουν καλά τους εσωκομματικούς συσχετισμούς, ίσως κρίνει πολλά στην μάχη της διαδοχής.

Το δεξί χέρι και έμπιστος σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου, σήκωνε το τηλέφωνο και καλούσε τον Μάκη Βορίδη, με προφανή στόχο να τον πείσει να υποστηρίξει στον δεύτερο γύρο τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ανάλογο ήταν και το τηλεφώνημα - και πάλι από τον Γιάννη Αγγέλου - προς τον άλλοτε υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, οποίος επίσης είχε βρεθεί ανοιχτά στο πλευρό της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα.

Την ίδια στιγμή, ανάλογου περιεχομένου τηλεφωνικές βολιδοσκοπήσεις ξεκινούσαν και από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον ίδιο να δέχεται εισηγήσεις να κινηθεί «επιθετικά» σε προσπάθεια να φρενάρει εν τη γενέσει της την παρασκηνιακή εμπλοκή από το περιβάλλον του πρώην προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή.

Η "βιασύνη" για να κλειδώσουν - έστω και τηλεφωνικά - οι πρώτες μεταγραφές ήταν απλώς η αρχή για ένα οργιώδες παρασκήνιο, με πολλά στελέχη που στήριξαν τις υποψηφιότητες Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη να δέχονται καταιγισμό πιέσεων προκειμένου να πάρουν θέση και στον δεύτερο γύρο, καθιστώντας τα στελέχη αυτά, λίγο ως πολύ, ρυθμιστές της επαναληπτικής διαδικασίες της 10ης Ιανουαρίου.

Δημοφιλή