Τσίπρας: Σημαντική μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την ισοτιμία όλων των συμπολιτών μας απέναντι στο νόμο

Τσίπρας: Σημαντική μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την ισοτιμία όλων των συμπολιτών μας απέναντι στο νόμο
sooc

Στο νομοσχέδιο για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα του Παλαιστινιακού κράτους.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αρχικά στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως ιστορική.

«Το ψήφισμα για την Παλαιστίνη αποτελεί ιστορικό βήμα και κίνηση αλληλεγγύης αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για την ελευθερία και ανεξαρτησία», τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει διακηρύξει την ανάγκη για διεθνή κινητοποίηση και συνεργασία για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο το οποίο συζητείται από το πρωί στη Βουλή για το οποίο μάλιστα ζήτησε και συγγνώμη.

«Σήμερα αναγνωρίζουμε τη δυνατότητα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, να συμβιώσουν. Σήμερα είναι και μια σημαντική μέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την ισοτιμία όλων των συμπολιτών μας απέναντι στο νόμο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους συμπολίτες μας οι οποίοι έχασαν συντρόφους τους και δεν είχαν το δικαίωμα να σταθούν δίπλα στον πόνο.

«Αυτό είναι κάτι που έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια, ενδεχομένως ίσως και μήνες σε ότι αφορά την κυβέρνηση μας», σημείωσε.

«Η ελληνική κοινωνία απέδειξε ότι έχει αντανακλαστικά ότι δεν παρασύρεται ότι δεν είναι τόσο φοβική και τόσο μίζερη όσο κάποιοι ήθελαν να την παρουσιάζουν», τόνισε ακόμη και έκανε λόγο για δικαιοκρατική υποχρέωση της Πολιτείας

«Τα πρακτικά ζητήματα δεν είναι καθόλου μικρής σημασίας. Αυτή η τομή αποτελεί μία νέα τομή σε ότι αφορά το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας», σημείωσε ακόμη.

Δημοφιλή