Αυτό είναι το καφέ στην Μυτιλήνη που έγινε διεθνώς γνωστό γιατί κάθε βράδυ φιλοξενεί αδέσποτα σκυλιά

Αυτό είναι το καφέ στην Μυτιλήνη που έγινε διεθνώς γνωστό γιατί κάθε βράδυ φιλοξενεί αδέσποτα σκυλιά
Eustratios Papanis/facebook

Η φωτογραφία αυτής της καφετέριας από την Μυτιλήνη έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ο λόγος δεν είναι ο καφές, αλλά το γεγονός ότι η καφετέρια Hott Spot στην Μυτιλήνη ανοίγει κάθε βράδυ, μόλις φύγουν οι πελάτες, τις πόρτες του στα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής και τους επιτρέπει να περάσουν τη νύχτα σε ένα ζεστό και στεγνό μέρος.

This picture was taken at a coffee shop in the island of Lesvos, North Aegean Sea, Greece. The country has strict laws...

Posted by Eustratios Papanis on Wednesday, December 2, 2015

Όπως ανέφερε στην Independent, ο Αντώνης, ένας από τους σερβιτόρους του καφέ, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει από τον Ιούλιο.

«Στην πόλη υπάρχουν πολλά σκυλιά. Όταν κλείνει το καφέ/μπαρ κάθε βράδυ, τα σκυλιά έρχονται και κοιμούνται εδώ. Δεν έχουμε πρόβλημα. Από τον Ιούλιο και κάθε βράδυ, υπάρχει και από έναν σκύλος σε κάθε καναπέ.»

Ο Ευστράτιος Παπάνης, ο οποίος έκανε και την ανάρτηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας στον λογαριασμό του στο Facebook, έγραψε χαρακτηριστικά ότι μπορεί στην χώρα να μας να υπάρχουν νόμοι σχετικά με την προστασία των ζώων, αλλά η κουλτούρα και η γνώση είναι τα βασικά στοιχεία που μπορεί να κάνουν τη διαφορά σε θέματα κακοποίησης και κακομεταχείρισης.

Δημοφιλή