ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
23/12/2015 13:43 EET | Updated 23/12/2015 13:44 EET

Το 17ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum

Capital Link

Το εξαιρετικά σημαντικό για την ελληνική οικονομία, Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο της Capital Link πραγματοποιήθηκε για 17η χρονιά, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης. Το θέμα ήταν «Επενδύσεις στην Ελλάδα» (Invest in Greece Forum) και συμμετείχαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά αλλά και 1.100 στελέχη από επαγγελματικές αντιπροσωπίες. Παράλληλα, σε μήνυμά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «είναι μια μεγάλη ευκαιρία να παρουσιαστούν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το στρατηγικό πλάνο για την εκπλήρωση των στόχων.

Ο Έλληνας πρέσβης στις ΗΠΑ, Χρήστος Παναγόπουλος επεσήμανε τις δυσκολίες που πέρασε η Ελλάδα το 2015, ωστόσο παραμένει ένας ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις.

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας καθώς και το κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομία και τις επενδύσεις. Επίσης παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις και οι προοπτικές σε συγκεκριμένους τομείς, όπως τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα, η ενέργεια, οι υποδομές, τα ακίνητα, ο τουρισμός, οι τράπεζες, η διαχείριση των κόκκινων δανείων και η παγκόσμια ναυτιλία.

Το Annual International Capital Link Invest in Greece Forum είναι το μοναδικό υψηλού επιπέδου Διεθνές Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο για την Ελλάδα που γίνεται εκτός Ελλάδος – στη Νέα Υόρκη – με μια επιτυχημένη προϊστορία 17 ετών, με αδιαμφισβήτητη αναγνώριση, συγκεντρώνοντας την αφρόκρεμα του επιχειρηματικού και επενδυτικού κόσμου και φέρνοντας σε επαφή πλήθος διεθνών επιχειρηματιών, επενδυτών, τραπεζικών στελεχών, τεχνοκρατών και πολιτικών αξιωματούχων.

Κύριοι Χορηγοί του Συνεδρίου, για έβδομη συνεχή χρονιά ήταν η Citigroup και η Tsakos Energy Navigation.