ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/12/2015 06:02 EET | Updated 23/12/2015 06:02 EET

Ο Τόσκας «βλέπει» επιλεκτικές διαρροές σε δημοσιογράφους και... βάζει χέρι σε στρατηγούς

Eurokinissi

Εντονο κλίμα δυσαρέσκειας επικρατεί στους κόλπους νευραλγικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., καθώς αρκετοί διοικητές έχουν διακόψει την επικοινωνία τους με διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες μετά από «άνωθεν» εντολή.

Η ηγεσία του υπουργείου αποφάσισε ότι ανώτατοι αξιωματικοί διέρρεαν επιλεκτικά πληροφορίες προς συγκεκριμένους δημοσιογράφους. Έτσι, ο κ. Νίκος Τόσκας αποφάσισε να τους… βάλει χέρι.

Το αποτέλεσμα είναι αυτή τη στιγμή ανώτατα στελέχη που έχουν διακόψει ακόμα και τη στοιχειώδη επαφή με δημοσιογράφους για τις ανάγκες της ενημέρωσης.

Παλιό στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχολιάζει ότι «η κατάσταση αυτή δεν έχει επαναληφθεί ποτέ σε αυτό το βαθμό στο παρελθόν, καθώς κανείς υπουργός δεν μπορεί να έχει πλήρη γνώση για το πώς ένας δημοσιογράφος λαμβάνει τις πληροφορίες και εάν πρόκειται για επιλεκτικές διαρροές ή πραγματική δουλειά του δημοσιογράφου. Το τεταμένο κλίμα εντείνεται και  λόγω των επικείμενων κρίσεων, καθώς πάντα λίγο πριν από τις κρίσεις δεν λείπουν τα «αλληλομαχαιρώματα» ανάμεσα σε μερίδα ανώτατων αξιωματικών».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν διαθέτει καν εκπρόσωπο Τύπου, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει αντικατασταθεί από κανέναν ο τέως πετυχημένος εκπρόσωπος κ. Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος. Η διαδικασία αντικατάστασής του βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολλούς μήνες, χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί.