Γιατί η Αντιτρομοκρατική «βλέπει» γυναικείο χέρι στην προκήρυξη της ΟΛΑ και φοβάται μεγάλο χτύπημα

Γιατί η Αντιτρομοκρατική «βλέπει» γυναικείο χέρι στην προκήρυξη της ΟΛΑ και φοβάται μεγάλο χτύπημα
Sooc

Το επόμενο εντυπωσιακό χτύπημα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» φοβούνται οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που προσπαθούν μέσα από την ανάλυση της προκήρυξης για την έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ να εξάγουν συμπεράσματα για τη δράση της.

Πρόκειται για την οργάνωση με το πιο βαρύ οπλισμό στο αντάρτικο πόλης και τα πιο έμπειρα μέλη με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών να συγκλίνουν στο ότι η «ΟΛΑ» όσο περνά ο καιρό αναβαθμίζεται επιχειρησιακά και δεν αποκλείεται στην επόμενη επίθεσή της να χυθεί αίμα.

Η Αντιτρομοκρατική «βλέπει» γυναικείο χέρι πίσω από την προκήρυξη με την οποία έγινε ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα στον ΣΕΒ. Αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. που εξέτασαν ενδελεχώς το κείμενο των 32σελίδων εκτιμούν ότι η προκήρυξη γράφτηκε από γυναίκα, ηλικίας άνω των 40, με πολλά χρόνια στην… πλάτη στο εγχώριο αντάρτικο πόλης. Το περιεχόμενο του κειμένου επικεντρώνεται σε μία «οικονομική ανάλυση» για την κατάσταση στην «Ελλάδα των μνημονίων», ανάλογη με αυτές που κατά καιρούς έχει κάνει στις προκηρύξεις του η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Οι ίδιοι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ο συντάκτης δεν συμμετείχε επιχειρησιακά στο χτύπημα του περασμένου Νοεμβρίου στο ΣΕΒ και για το λόγο αυτό δεν υπάρχουν στην προκήρυξη αναφορές για το πώς έγινε η επίθεση, όπως συνηθίζεται σε άλλα ανάλογα κείμενα. Επίσης, ο συντάκτης απέφυγε να εκτοξεύσει… αφειδώς απειλές κατά στόχων, όπως κάνουν άλλες οργανώσεις στις προκηρύξεις τους, όπως για παράδειγμα η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Το γυναικείο… άρωμα είναι, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της «ΟΛΑ». Και αυτό διότι σε τουλάχιστον δύο επιθέσεις της – στην ισραηλινή πρεσβεία και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας- υπάρχουν μαρτυρίες ότι υπήρχε συμμετοχή γυναίκας. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να πρόκειται για τη καταζητούμενη Πόλα Ρούπα, χωρίς όμως κανείς να μπορεί να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο.

Το σίγουρο για τους αστυνομικούς είναι ότι η οργάνωση διαθέτει σε κρησφύγετα στην Αθήνα αντιαρματικά RPG, καλάσνικοφ και ποσότητες εκρηκτικής ύλης ANFO, που δεν έχουν βρεθεί ποτέ.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν το χτύπημα στο ΣΕΒ ως απάντηση των τρομοκρατών στις συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής το Μάιο του 2015 στο Βόλο. Πρόκειται για την επιχείρηση που είχε γίνει για τους «ληστές του Διστόμου» κατά τη διάρκεια της οποίας αυτοκτόνησε ο 34χρονος Σπύρος Δραβίλας και συνελήφθησαν ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος και ο 44χρονος Σπύρος Χριστοδούλου. Η Αστυνομία είχε βρει στην κατοχή τους μεγάλο οπλοστάσιο (καλάσνικοφ, εκρηκτικά, αντιαρματικά), χωρίς όμως να συνδέεται από τα εργαστήρια κανένα όπλο με τρομοκρατικές ενέργειες.

Για τους αστυνομικούς η Ο.Λ.Α. είναι η μετεξέλιξη του Επαναστατικού Αγώνα, ενώ έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία που δείχνουν ότι ο Πετρακάκος συνεργαζόταν με τον αρχηγό του Ε.Α., Νίκο Μαζιώτη. Έτσι, θεωρούν ότι η Ο.Λ.Α. δεν θα άφηνε αναπάντητες τις συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής στο Βόλο.

«Μόνο η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών παραμένει τόσο επικίνδυνη. Και αυτό γιατί συμμετέχουν σε αυτή ποινικοί και αντιεξουσιαστές που παραμένουν ασύλληπτοι. Παίρνουν καλάσνικοφ και προβαίνουν σε ‘γαζωματικές’ επιθέσεις ή σε τοποθετήσεις βομβών. Προς το παρόν σε κτίρια, ωστόσο φοβόμαστε το ενδεχόμενο της εκδικητικής επίθεσης εναντίον ανθρώπινου στόχου. Η ποινική διάσταση, τους δίνει και τη δυνατότητα βομβιστικών επιθέσεων, παγιδευμένων με εκρηκτικά φακέλων και επιθέσεων με αντιαρματικά όπλα. Οι άλλες οργανώσεις του αντάρτικου πόλης είναι αποδυναμωμένες επιχειρησιακά λόγω των δεκάδων συλλήψεων των τελευταίων ετών», επισημαίνουν με ανησυχία υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Οι προκηρύξεις που στρέφονται κατά στόχων οικονομικού ενδιαφέροντος έχουν αναγκάσει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε κεντρικά γραφεία τραπεζών, εμπορικών επιμελητηρίων και μεγαλοτραπεζιτών.

Δημοφιλή