«Ιπτάμενα φρούρια» πάνω από το Κρεμλίνο: Τα μυστικά ελικόπτερα του Βλάντιμιρ Πούτιν;

«Ιπτάμενα φρούρια» πάνω από το Κρεμλίνο: Τα μυστικά ελικόπτερα του Βλάντιμιρ Πούτιν;

Αίσθηση προκάλεσε το αποκαλούμενο «πιο μυστικό ελικόπτερο της Ρωσίας», το οποίο κατέγραψε η κάμερα πάνω από το Κρεμλίνο: Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, ένα ζεύγος από Mi-35MS εθεάθησαν να απογειώνονται από πίσω από τα αρχαία τείχη του Κρεμλίνου, και φαίνονται σε βίντεο που ανέβασε στο YouTube o χρήστης Coocxals.

Τα δύο ασυνήθιστης εμφάνισης ελικόπτερα δεν έφεραν αριθμούς, ήταν βαμμένα σε βαθύ πράσινο χρώμα και είχαν πολλές κεραίες. Σημειώνεται πως αν και το βίντεο κατεγράφη στις 7 Μαΐου, συγκέντρωσε πρόσφατα το ενδιαφέρον.

Το Mil Mi-35MS αποτελεί εξέλιξη του διάσημου Mi-24 (ΝΑΤΟϊκός προσδιορισμός «Hind»), γνωστού και ως «ιπτάμενου τανκ», για τη βαριά θωράκιση και οπλισμό του, καθώς και τη δυνατότητα μεταφοράς στρατιωτών. Ωστόσο, το εν λόγω μοντέλο διαθέτει βελτιωμένα avionics, σύγχρονους κινητήρες και πλήρως ψηφιακό εξοπλισμό. Ακόμη, θεωρείται πως διαθέτει πολύ μεγάλη γκάμα αισθητήρων, ραντάρ και προηγμένων συστημάτων, που περιλαμβάνουν συστήματα νυκτερινής πτήσης, σύστημα πλοήγησης GLONASS, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό ειδικά σχεδιασμένο για να υπερνικά τις παρεμβολές κ.α. Αντί να φέρει ατρακτίδια ρουκετών και πυραύλους, διαθέτει ατρακτίδια ηλεκτρονικού πολέμου, για προστασία απέναντι σε αντιαεροπορικούς πυραύλους. Ακόμη, διαθέτει σταθερό σύστημα προσγείωσης (δεν αποσύρεται στο εσωτερικό του σκάφους), για να απορροφάται μέρος της δύναμης της κρούσης σε περίπτωση ανώμαλης προσγείωσης.

Γενικότερα, το Mi-35MS θεωρείται πως χρησιμοποιείται ως ειδικό αεροσκάφος διοικήσεως και ελέγχου, για χρήση από VIP.

Δημοφιλή