Ο Βαρουφάκης κάνει κόμμα. Θα παλέψει για τον εκδημοκρατισμό της ΕΕ

Ο Βαρουφάκης κάνει κόμμα. Θα παλέψει για τον εκδημοκρατισμό της ΕΕ
Visita al Ayuntamiento de Barcelona14/10/2015
Visita al Ayuntamiento de Barcelona14/10/2015
marclozanobosch/Flickr

Τον Φεβρουάριο θα ιδρύσει το νέο του, πανευρωπαϊκό κίνημα, όπως το χαρακτήρισε μιλώντας στην ιταλική «L' Espresso» ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως λέει ο ίδιος, το κόμμα του θα έχει έναν και μόνο στόχο: τον εκδημοκρατισμό της ΕΕ. Όπως αναφέρει θέλει να δείξει πως υπάρχει τρίτη επιλογή μεταξύ όσων επιθυμούν την επιστροφή στο εθνικό κράτος και σε όσους αποδέχονται τις «αντιδημοκρατικές δομές» των σημερινών ευρωπαϊκών θεσμών.

Σημειώνεται ότι το πλήρες κείμενο της συνέντευξης θα δημοσιευθεί την Πέμπτη.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στους Podemos, δηλώνοντας ευτυχής με τα θετικά αποτελέσματα του αριστερού, αντιθεσμικού κόμματος στις ισπανικές εκλογές, ενώ εκτίμησε ότι, σε περίπτωση που το κίνημα του Πάμπλο Ιγκλέσιας εισέλθει στην κυβέρνηση, δεν θα κάνει μεγάλες παραχωρήσεις στους εταίρους του. Κατά τον ίδιο, τα μέτρα τα οποία επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με τη συμφωνία του καλοκαιριού είχαν μεταξύ άλλων ως στόχο να αποτραπεί μια νίκη του Podemos στην Ισπανία.

Σχολιάζοντας επίσης τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι θα μπορούσε να είχε ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική της Άγκελα Μέρκελ σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Στη φωτιά της μάχης φαίνεται το πραγματικό θάρρος, όχι εκ των υστέρων», αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Δημοφιλή