ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/12/2015 03:21 EET

Οι γυναίκες με καμπύλες κάνουν πιο έξυπνα παιδιά

shutterstock

Οι καμπύλες έχουν κάνει δυναμικό come back και μαζί τους έρχονται ξανά στην επιφάνεια παλιότερες έρευνες που αναφέρονται στα οφέλη τους. Τις χυμώδεις καμπύλες του γυναικείου σώματος με την ευφυΐα των παιδιών, που εκείνες γεννούν, συνέδεσε επιστημονική μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Οι Ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έχουν μεγαλύτερο βάρος στους γλουτούς και στα οπίσθια, παρουσιάζουν κατά μέσο όρο μεγαλύτερο δείκτη νοημοσύνης από τις υπόλοιπες. Αυτές οι γυναίκες παράγουν περισσότερα Ω3 λιπαρά οξέα τα οποία κινητοποιούν την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Όσες γυναίκες παρουσιάζουν μεγαλύτερα ισχία θεωρούνται πιο ευέλικτες πνευματικά, αντιλαμβάνονται πιο εύκολα πράγματα και ο εγκέφαλος τους λειτουργεί σε "υψηλότερες στροφές".

Η ίδια έρευνα απέδειξε, επίσης, ότι οι γυναίκες με μεγάλα οπίσθια, τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης, ενώ μεταβολίζουν καλύτερα τις ορμόνες που βοηθούν να αποφευχθεί ο διαβήτης και τα καρδιακά προβλήματα. Αποτέλεσμα αυτές οι γυναίκες είναι περισσότερο ανθεκτικές στις χρόνιες παθήσεις.

ΠΗΓΗ: sofiavergara