Ακούστε για πρώτη φορά το (άγνωστο μέχρι σήμερα) κομμάτι που είχαν γράψει οι Radiohead για το «Spectre»

Ακούστε για πρώτη φορά το (άγνωστο μέχρι σήμερα) κομμάτι που είχαν γράψει οι Radiohead για το «Spectre»
HuffPost Greece

Κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει άνθρωπος στον σύγχρονο κόσμο που να μην έχει ακούσει το «Writing's on the Wall», το κεντρικό κομμάτι της τελευταίας ταινίας του James Bond, «Spectre», δια χειρός Sam Smith. Αυτό που δεν είχε ακούσει κανείς μας μέχρι σήμερα, ωστόσο, ήταν το κομμάτι που έγραψαν οι Radiohead για την ταινία, το οποίο όμως έμεινε στα αζήτητα καθώς οι παραγωγοί επέλεξαν αυτό το Smith.

Σύμφωνα με το Rolling Stone, τον περασμένο Ιούλιο οι Βρετανοί bookmakers είχαν ξεκινήσει τα στοιχήματα σχετικά με το ποιος καλλιτέχνης θα υπογράψει το κομμάτι του «Spectre», με κάποιον να ποντάρει 15.000 λίρες στους Radiohead. Έκτοτε πολύς κόσμος στοιχημάτισε υπέρ του συγκροτήματος του Thom Yorke, αλλά η θέση πήγε τελικά στο παιδί-θαύμα της μουσικής σκηνής της Αγγλίας, τον Sam Smith και το θέμα έληξε κάπου εκεί.

Σήμερα όμως, ανήμερα των Χριστουγέννων, ο Yorke επιβεβαίωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter πως οι Radiohead είχαν όντως γράψει ένα κομμάτι για την ταινία, το ομώνυμο «Spectre».

«Πέρυσι μας ζητήθηκε να γράψουμε ένα τραγούδι για την ταινία του Bond, Spectre. Ναι, ισχύει», έγραψε στο Twitter ο Yorke. «Τελικά δεν λειτούργησε... στην πορεία όμως έγινε κάτι δικό μας, κάτι που αγαπάμε πάρα πολύ. Κι ενώ η χρονιά πλησιάζει προς το τέλος της, σκεφτήκαμε πως ίσως θα θέλατε να το ακούσετε. Καλά Χριστούγεννα. Είθε η Δύναμη να είναι με το μέρος σας», κατέληξε ο Yorke, κάνοντας και την αναφορά του στο εξίσου επίκαιρο Star Wars. Και κάπως έτσι μας έκανε το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο.

Το κομμάτι κινείται στο γνωστό ηχητικό μοτίβο των Radiohead, με τον κλασικό ορχηστρικό τόνο όλων των βασικών κομματιών του Bond να είναι παρών, και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το Soundcloud του συγκροτήματος.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς σκέφτονταν οι παραγωγοί του Spectre και επέλεξαν το γλυκανάλατο τραγούδι του Smith τη στιγμή που είχαν στα χέρια του αυτό το μικρό αριστούργημα, αλλά και πάλι, πολλά είναι αυτά που δεν μπορούμε να καταλάβουμε στο Hollywood.

Δημοφιλή