Σε αυτές τις γιορτές μη μείνετε «βιδωμένοι» στον καναπές σας: 5 τρόποι για να μείνετε δραστήριοι

Σε αυτές τις γιορτές μη μείνετε «βιδωμένοι» στον καναπές σας: 5 τρόποι για να μείνετε δραστήριοι
Santa Claus flying down a mountain on a snowboard with powder flying behind
Per Breiehagen via Getty Images
Santa Claus flying down a mountain on a snowboard with powder flying behind

Τα Χριστούγεννα έχουν μπει για τα καλά, κάτι που σημαίνει ότι τα περισσότερα γυμναστήρια έχουν κλείσει, αλλά ακόμα και να είναι ανοιχτά, η διάθεση για γυμναστική ή άλλες σωματικές δραστηριότητες είναι πεσμένη.

Κάτι τέτοιο είναι λογικό, αφού όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα και μερικές ημέρες ξεκούρασης και ηρεμίας που δεν θα έχουμε τίποτα να κάνουμε, ούτε και συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι χρειάζεται να περάσετε όλες τις ημέρες των Χριστουγέννων σας, στον καναπέ σας χωρίς να κάνετε τίποτα. Υπάρχουν τρόποι για να μείνετε δραστήριοι, να ξεκουραστείτε και να περάσετε καλά.

Χορός

Χριστούγεννα είναι. Θα βγείτε, δεν θα βγείτε; Αυτό σημαίνει ποτό, φαγητό, μουσική και χορός. Μην χάσετε την ευκαιρία να χορέψετε δίχως αύριο με το αγαπημένο σας τραγούδι, να τραγουδήσετε, να φωνάξετε, να χοροπηδήσετε. Όχι μόνο θα επιτρέψετε το αίμα σας να κυκλοφορήσει σε όλο σας το σώμα, κάνοντας μία από τις πιο διασκεδαστικές cardio γυμναστικές, αλλά θα ξεσπάσετε και θα διώξετε το άγχος και την ένταση.

Περπάτημα

Η βόλτα στα μαγαζιά δεν χρειάζεται να είναι ένα συνεχόμενο «μπες- βγες» στο αυτοκίνητο. Ο καιρός είναι εξαιρετικός και είναι κρίμα να μην το εκμεταλλευτείτε για να κάνετε τις γιορτινές σας αγορές. Πάρτε όλη την οικογένεια ή τους φίλους σας και ξεκινήστε με έναν καφέ ή έναν χυμό στο χέρι για μία μεγάλη βόλτα, είτε απλά για να ψωνίσετε, είτε για να χαζέψετε τις βιτρίνες. Με αυτόν τον τρόπο και να περπατήσετε και θα γλιτώσετε από το άγχος του να βρείτε να παρκάρετε με το αυτοκίνητο ή να μείνετε κολλημένοι στην κίνηση.

Χειμερινά σπορ

Όσοι είστε αρκετά τυχεροί ώστε να περάσετε λευκά Χριστούγεννα μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Καλό το τζάκι και η ζεστή σοκολάτα, αλλά χιόνι δεν βλέπουμε και κάθε μέρα, ειδικά στην πόλη. Οι πιο αθλητικοί μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε σκι ή πατινάζ, αν βρεθείτε σε κάποιο παγοδρόμιο, αλλά όλοι μπορείτε να τρέξετε στο λευκό χιόνι, να παίξετε χιονοπόλεμο και να φτιάξετε χιονάνθρωπο.

Μαγειρική

Η μαγειρική δεν είναι σωματική άσκηση, αλλά θέλει κι αυτή τον κόπο της. Θέλει να πας στο σούπερ μάρκετ, να ψωνίσεις, να κουβαλήσεις τα ψώνια, να δημιουργήσεις πάνω από την κατσαρόλα και να μαζέψεις την κουζίνα. Ακούγεται κουραστικό, αλλά η μαγειρική είναι μία μορφή δημιουργίας, ένα καλό αγχολυτικό και ένας υπέροχος τρόπος για να δείξεις σε φίλους και στην οικογένειά σου την αγάπη σου.

Δείτε ανίψια/ βαφτιστήρια/ ξαδέρφια

Τα παιδιά ισοδυναμούν με γέλιο, διασκέδαση, χαρά, αλλά και τρέξιμο. Πολύ τρέξιμο. Μην παραλείψετε να παίξετε μαζί τους, να πάτε βόλτες, να τρέξετε στο πάρκο, να παίξετε κρυφτό, κυνηγητό ή οτιδήποτε άλλο διασκεδαστικό σκεφτείτε. Μπορείτε να έχετε μεγαλώσετε, αλλά είναι κρίμα να χάσετε την ευκαιρία να γίνετε για λίγο και πάλι παιδιά και να δανειστείτε λίγη από τη ζωντάνια τους.