Έρχεται το πρώτο ελληνικό «The Big Pop Up Store» στο Gstaad της Ελβετίας με περισσότερους από 85 σχεδιαστές

Έρχεται το πρώτο ελληνικό «The Big Pop Up Store» στο Gstaad της Ελβετίας με περισσότερους από 85 σχεδιαστές
The Big Pop Up Store

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου το Ίδρυμα Lascaris Foundation, σε συνεργασία με το “The Big Pop Up”, εγκαινιάζει το πρώτο ελληνικό “The Big Pop Up Store” στο Gstaad της Ελβετίας, με σκοπό να συστήσει τους Έλληνες σχεδιαστές και την ελληνική μόδα στο διεθνές κοινό.

Περισσότεροι από 85 Έλληνες σχεδιαστές κοσμημάτων, ρούχων και αξεσουάρ θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να διαθέσουν μοναδικά κομμάτια στην αίθουσα “Bridge” του ξενοδοχείου “Gstaad Palace”, καθώς και στο lobby του ξενοδοχείου “The Alpina Gstaad”, από τις 28 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2015.

Το opening θα ακολουθήσει φιλανθρωπικό δείπνο και η βραδιά θα κλείσει με ένα μεγάλο ελληνικό πάρτι στο ξενοδοχείο “The Alpina Gstaad”, με τις μελωδίες του πιο αναγνωρίσιμου εκπροσώπου της ελληνικής μουσικής σκηνής στο εξωτερικό και αναμφισβήτητα τη μεγαλύτερη λαϊκή φωνή της γενιάς του, τον Αντώνη Ρέμο. Ο πιο αγαπημένος Έλληνας τραγουδιστής της τελευταίας δεκαετίας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του The Lascaris Foundation να τραγουδήσει αφιλοκερδώς στις 28 Δεκεμβρίου με σκοπό την υποστήριξη της πρωτοβουλίας αυτής.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις του The Big Pop Up, καθώς και από το φιλανθρωπικό δείπνο, θα διατεθούν στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου» (ΠΛΙ) υπέρ της δημιουργίας του Μουσείου Πολιτισμού του Ενδύματος στην Αθήνα, ώστε να αποκτήσει και η χώρα μας ένα σημείο αναφοράς, αλλά και παραγωγικού διαλόγου ανάπτυξης ιδεών και σχεδίασης. Περισσότερα από 6.000 αντικείμενα μόδας Ελλήνων και ξένων δημιουργών έχουν συγκεντρωθεί και αναμένουν τη δική τους στέγη.

Την ανάγκη δημιουργίας του Μουσείου Ενδύματος στην Αθήνα ανέδειξε η κυρία Ιωάννα Παπαντωνίου, πρόεδρος του ΠΛΙ, με τις δύο εκθέσεις που διοργάνωσε σε Αθήνα και Λεμεσό με τίτλο «Ενδύεσθαι». Για τη δημιουργία του Μουσείου συνεργάζονται το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου», το Μουσείο Μπενάκη, η Ελληνική Εταιρεία Ενδυμασιολογίας και το Lascaris Foundation.

Για περισσότερες πληροφορίες: