ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/12/2015 17:10 EET | Updated 08/03/2016 13:36 EET

Τα οπίσθια απειλούν το στήθος στον «πόλεμο των πλαστικών», χάρη στην Kim Kardashian, τη Nicki Minaj και τη Jennifer Lopez

Ana Kley/Flickr

Λένε ότι οι άνδρες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, όσον αφορά στο πού...επικεντρώνονται στις γυναίκες: Σε αυτούς που προτιμούν τα οπίσθια και αυτούς που είναι «του στήθους». Το πλούσιο μπούστο ήταν, παραδοσιακά, θα έλεγε κανείς, αντικείμενο θαυμασμού από αρχαιοτάτων χρόνων ακόμα (αποδίδεται στην αντίληψη ότι αποτελεί ένδειξη γονιμότητας- χαρακτηριστικό παράδειγμα αρχαίες αναπαραστάσεις γυναικείων θεοτήτων, που απεικονίζονται με μεγάλα στήθη). Αντίστοιχος φαίνεται να είναι ο λόγος του θαυμασμού προς τα οπίσθια, ως ένδειξη γονιμότητας (γοφοί- στενή μέση)- επιστήμονες εκτιμούν πως, εάν μια γυναίκα είχε χυμώδεις καμπύλες στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος, αυτό εκλαμβανόταν από τους αρχαίους μας προγόνους ως σημάδι ότι ήταν γόνιμη και ως εκ τούτου προσφερόταν για αναπαραγωγή- οπότε και ο αρχαίος εγκέφαλος θεωρούσε αυτόματα τη γυναίκα αυτή ελκυστική.

Φτάνοντας στο σήμερα, οι αντιλήψεις αυτές συνεχίζονται, έστω και υποσυνείδητα- και η πλαστική χειρουργική έχει στήσει ολόκληρη βιομηχανία πάνω σε αυτό. Μέχρι πρόσφατα, «πρωταγωνιστής» ήταν η προσθετική στήθους, ωστόσο φαίνεται ότι τα πρωτεία αυτά απειλούνται, λόγω προωθουμένων προτύπων ομορφιάς όπως η Kim Kardashian, η Nicki Minaj και η Jennifer Lopez. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Mail, στοιχεία της American Society of Plastic Surgeons δείχνουν ότι η αυξητική γλουτών/ οπισθίων σημείωσε μεγάλη άνοδο το 2014, της τάξης του 98%, ενώ η ανόρθωση σημείωσε αύξηση 44%. Η τάση αυτή συνεχίστηκε και το 2015, όπως είπε εκπρόσωπος του φορέα στη New York Post.

Τα εμφυτεύματα και οι ανορθώσεις ήταν η δεύτερη και η τρίτη αντίστοιχα πιο ταχέως αυξανόμενες επεμβάσεις στις ΗΠΑ πέρυσι, σύμφωνα με την ASPS. Ακόμη, οι επεμβάσεις αυξητικής με μεταμόσχευση λίπους (αφαιρείται από ένα σημείο του σώματος και μεταφέρεται στους γλουτούς) αυξήθηκαν επίσης κατά 15% το 2014. Στην άλλη πλευρά, μειώθηκαν οι «παραδοσιακές» επεμβάσεις, όπως η αυξητική στήθους, η πλαστική μύτης και το λίφτινγκ προσώπου.

Αρκετοί γιατροί το αποδίδουν αυτό σε σταρ που έχουν γίνει διάσημες χάρη στις καμπύλες τους. «Είναι το “Kardashian effect» είπε στο Yahoo Beauty ο Dr. Terry Brow, προσθέτοντας ότι τα μεγάλα οπίσθια είναι «πολύ in». Άλλες καλλίπυγες διάσημες που λειτουργούν ως πρότυπα είναι η Nicki Minaj, η Jennifer Lopez, η Sofia Vergara ή η Jessica Biel