«Η Β' Αθήνας εκλέγει αρχηγό στη ΝΔ»: Οι αριθμοί, οι ψήφοι και η στάση των βουλευτών

«Η Β' Αθήνας εκλέγει αρχηγό στη ΝΔ»: Οι αριθμοί,οι ψήφοι και η στάση των βουλευτών
Sooc

Στη μάχη της Αθήνας αναμένεται να εξελιχθεί η αναμέτρηση της 10ης Ιανουαρίου για την νέα ηγεσία της ΝΔ.

Έχοντας μπροστά τους το σύνολο των αποτελεσμάτων της εκλογικής μάχης της 20ής Δεκεμβρίου οι δύο μονομάχοι εστιάζουν τη στρατηγική τους σε συγκεκριμένες περιοχές της επικράτειας, με την Β' Αθήνας να αποτελεί την βασική δεξαμενή ψήφων τόσο για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη όσο και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Άλλωστε, πρόκειται για την μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια, αλλά κυρίως, για την εκλογική κοιτίδα και των δύο, αφού στην Β’ Αθήνας πολιτεύονται τα τελευταία χρόνια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (στις εθνικές εκλογές με σταυρό τον Ιανουάριο του 2015) να έρχεται δεύτερος με 17.246 ψήφους και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκτος με 8.229 ψήφους.

Η σειρά κατάταξης των δύο στην συγκεκριμένη περιφέρεια παρέμεινε αναλλοίωτη και στις εσωκομματικές εκλογές, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παίρνει την πρωτιά, ωστόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να είναι αυτός που έκοψε πρώτος το νήμα στην Α’ Αθήνας.

Τα πράγματα περιπλέκονται αν στην εν λόγω περιφέρεια προστεθούν και οι ψήφοι που κατάφεραν να συγκεντρώσουν στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου και οι ψήφοι που συγκέντρωσαν οι γαλάζιοι βουλευτές που εκλέχθηκαν και έχουν ήδη πάρει ανοιχτά θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.

Στον «εκλογικό κουμπαρά» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αθροίζονται – στην Β’ Αθήνας – οι 18.070 σταυροί του Νίκου Δένδια που τον στηρίζει στον Β’ γύρο, όπως επίσης ο Γιώργος Κουμουτσάκος (6.443 ψήφοι), η Άννα Καραμανλή (5.582 ψήφοι), η Σοφία Βούλτεψη (5.310 ψήφοι) και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος (4.346 ψήφοι).

Την ίδια στιγμή, η στήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη – που επίσης εκλέγεται στην Β’ Αθήνας - στην υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον δεύτερο γύρο – δείχνει να αποτελεί ισχυρό χαρτί αφού στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ήρθε τρίτος σε σταυρούς με 13.796 στους συνολικά έντεκα βουλευτές που είχε εκλέξει η ΝΔ, ενώ πολλοί αθροίζουν και τις 4.346 ψήφους της Άννας Ασημακοπούλου που στήριξε στον πρώτο γύρο τον Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλά στην τελική μάχη θα δώσει την υποστήριξή της για την επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δημοφιλή